Horses or boys

Nu är sommaren verkligen här, det är helt fantastiskt fint överallt! Tyvärr har även knotten, myggen, bromsarna, fästingarna och mördarsniglarna dykt upp. Bläh! 

Jag ska införskaffa lite mer Centaura-spray till Tell. Det får bort bromsarna direkt. Jag hatar bromsar!! Han sparkade som en galning när jag skulle brodda i Hoby i söndags, det brukar han inte göra. Jag blev arg på honom, men såg sen att han var attackerad av bromsar stackarn.

Nu till nåt helt annat. Det här var väl en lite smågullig film visserligen, men själva temat att ”alltid välja hästarna framför en partner” känner jag mig lite smått less på. (Att barnen i filmen väljer hästar istället för pojkar är väl gulligt, jag har bara lite svårt för att se det gulliga i att även hans fru säger hästarna)… även om jag fattar att det antagligen är på skoj. (Fast det är iofs lite svårt att veta).

Jag har egentligen bara en sak att säga om detta ämne: Om du måste välja mellan din häst och din partner, och du säger hästen, då är du ihop med fel person! (Och – om din partner rent i allmänhet skulle försöka tvinga dig att välja mellan hästen och honom/henne så är du OCKSÅ mest troligt ihop med fel person).

Det är klart man älskar sitt djur över allt annat, jag kan inte ens tänka mig att vara utan Tell, men jag tycker verkligen inte det är roligt när folk (ofta äkta män/pojkvänner till hästtjejer) skojar om att ”hon skulle ju lätt välja hästen före mig”. Eller ”jag vet att jag kommer på andra plats, eller typ sjunde plats, hon har ju sex hästar! Höhöhö”. Jag fattar att folk är olika, att det kan bli bråk i relationer om prioriteringar och pengar (och alla vet ju att hästar kostar SJUKT mycket och tar MYCKET tid). Och jag fattar att man kanske vill vara ihop ändå även om man är väldigt olika. Men oavsett om det är hästar, veteranbilar, eller nåt annat engagemang som tar mycket tid och är viktigt för dig, se för guds skull till att om du är ihop med någon välja en person som gillar dig för den du är! Är du hästtjej/hästkille och din partner har valt att vara ihop med dig, ja då är liksom en del av premissen att hästar ÄR och kommer fortsätta vara en viktig del i ditt liv!

Jag är nog emot alla typer av kategoriseringar tror jag, jag hatar könsroller och dåliga skämt på bekostnad av kvinnor, barn, hästtjejer eller vad det nu må vara. Tyvärr är det ju ofta så att den grupp som blir utsatt ibland håller på och spär på det här själva, ibland kanske för att de själva tycker det är roligt, det är identitetsskapande, och ibland kanske för att det är nån slags jargong på gott och ont. (Människor vill ju passa in). Jag skulle iallafall bli väldigt glad om det kunde upphöra omedelbart. Det är klart man får ha humor och skratta, men kom igen, skratta åt roliga saker! Ibland får man ju höra ”höhöhö har du ingen humor”?? Jo tack, det har jag! Och det finns SÅ mycket roligt här i världen att skratta åt, men tråkiga skämt och snäva normer är inte kul! Det är rätt svårt att veta vad man ska säga när t ex andra människor (ibland även hästtjejer) säger att ”du verkar ha en sån himla bra kille, att han tycker det är okej med allt det här hästeriet! Du har verkligen tränat honom väl”! Då blir jag bara helt paff. Nej, jag har inte tränat honom väl. Inte överhuvudtaget. Han är en vettig person. Det är allt. Jag respekterar honom för den han är, och han respekterar mig. Vi finns där för varandra, och vi väljer ibland bort våra intressen för att kunna vara mer med varann. Det är ingen av oss som har ”tränat” den andra till nånting.

Djur är helt underbara att ha i sitt liv. De flesta djurägare, stora som små, känner nog att djuren finns alltid är där för en, oavsett vad som händer. Så har man varit ihop med en douchebag och det tar slut så är det ju fantastiskt fint att få tröst av sin älskade häst!  Då kan jag verkligen förstå känslan av att ”hästen kommer alltid först”. (Särskilt om man varit ihop med nån idiot som alltid klagar). Och VILL man inte ha någon relation, fine! Det måste man inte. Men VILL du träffa någon så vill du väl ha någon som gillar HELA dig och intresserar sig för vad som är viktigt i ditt liv! På samma sätt som du förhoppningsvis gör åt andra hållet. Då kommer du inte behöva välja mellan hästen eller pojk/flickvännen. Good luck with that! 😀

3 reaktioner på ”Horses or boys

  1. Maria skriver:

    Ida, det där var väldigt bra skrivet! Jag tycker precis som du och gillar inte den där typen av skämt eller jargong. Eller ännu värre när folk tycker att kommentarer som ”man ska inte leka med maten” eller ”hästar är bäst som pålägg” är roliga.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s