Semester!

Hallå, ursäkta den långa bloggpausen! Jag har semester och har varit en sväng uppe i Norrbotten och Västerbotten. 

Jag har hälsat på min familj, det var jättemysigt, och jag har även träffat Sara och Tibelle! ❤ Såååå roligt! Vi var ute och red i mina gamla hoods Åberget i Boden. Det är så märkligt med ställen man inte varit på på sisådär 20 år. Jag kände igen mig, men bara bitvis. Som väl var kunde ju Sara och Kristina vägarna, annars hade jag nog varit helt lost! Så märkligt, jag har ju ändå ridit HUR mycket som helst i de där skogarna i mina dar. Jag fick låna en jätterolig häst som var helt tvärtom än Tell, ville gärna bli lite tung och låg så jag fick sparka på lite och säga åt henne att jag inte ville ha 600 kilo häst i handen! Men superhärlig häst som rörde sig trevligt. Kändes som att den kunde hoppa också!

Jag är inte lika kaxig när jag rider andras hästar ut i skogen som på min egen, så jag har inte fotat eller filmat nåt från hästryggen, överhuvudtaget var jag dålig på att ta bilder när jag var i stallet hos Sara och Tibelle! Men här är iallafall gullis-Tibelle i sin stora norrbottniska hage. 🙂

IMG_3503

Nu är jag hemma igen och Tell hade inte blivit fruktansvärt tjock som tur är, bara lite. Vi tuffar på i skogen och försöker hitta nån slags form igen efter 11 dagars vila. På tisdag ska vi åka till Kalmar och träna hoppning för Tobias Grönberg, en av mina favorittränare! Det ska bli så himla roligt.

IMG_3687

Nu på lördag skulle jag egentligen ge mig på att tävla dressyr, men det får tyvärr skjutas på framtiden eftersom det var enda gången på hela sommaren som Matias och jag kunde få några dagar ledigt samtidigt och åka till Öland och hälsa på vänner. Det kommer ju fler tävlingar, så det är inte hela världen.

Oh, en annan rolig grej jag måste berätta, Tell har varit läromästarhäst igår med en nybörjare (iallafall nästan-nybörjare) på ryggen! Och han skötte sig som en stjärna! Hahaha, han är en överraskningarnas häst den där göken. 🙂 Carro som hänger mycket med oss i stallet ville rida och det fick hon såklart göra, hon är inte alls rädd och har bra balans (och är ju vuxen), men hon har nog inte direkt nån mer erfarenhet än att åka islandshäst. 🙂 Det enda ”debaclet” var att hon fick skritta runt på banan själv, och då tyckte nog Tell det var lite tråkigt och började trava. Oops! Jag hade glömt fråga Carro om hon kunde rida lätt, det visade sig att det var lite sisådär. Tell tolkade det hela som att det nog betydde ”fortare”. Carro prtrooade och försökte klamra sig fast, och jag försökte genskjuta dem och ptrooade jag också. När ovana ryttare försöker hålla balansen klämmer de ofta med benen (ja det gör väl vi andra också i och för sig, hehe) men Tell saktade ändå av till slut och då bestämde jag att helt enkelt ha ekipaget i snöre i fortsättningen så jag kunde vinscha in dem vid behov. 😛

Carro kunde plötsligt rida lätt när linan var påkopplad, och galoppen var typ deras bästa gren! Det gick superbra. Carro höll balansen fint och Tell bara flöt på i lugn galopp, inte alls så snabb som han var i traven den laman! Dessutom slapp ju Carro den klassiska ridskolehäst-slängtraven innan galopp, man behöver ju bara tänka galopp på den fålen så fattar han. 😀 Åh, jag är så stolt över dem båda två! Tell fick jättemycket klappar och morötter och Carro kände sig som en rid-Gud. Eller ja, hon var sjukt mallig och glad, men även helt i chock (och imponerad av oss) över hur svårt och jobbigt det är att rida! Hahaha. 🙂


Jag hade tänkt åka ner till Falsterbo i onsdags och kolla på huntingen, men jag var helt slut efter den långa tågresan ner från norr så jag ställde in den planen. Nu känns det rätt lagom att ligga i soffan och vila upp mig efter en helgs ideellt jobbande i affären, jag kollar på SVT-sändningarna från Falsterbo och det får väl räcka med det i år. Får sikta på att åka dit igen nästa år!

2 reaktioner på ”Semester!

 1. Beata skriver:

  Vi var i Falsterbo på onsdagen och såg bl.a. huntingen. Tycker tyvärr att många var dåliga. De första ryttarna kom ju inte runt. Kan vara så att de bästa startade sist.
  Speakern pratade på om att de hade ridit EM (Hammarström som red sin ponny) och då stannade den på första vattnet och han läste vidare i sina papper om hur bra de var ☹️
  Sen nån hoppryttare som också startat EM men inte heller kom över vattnet. Det måste man ju träna på.
  Sandra som red sist bor ju här och hade oturen att gå omkull. Hon hade inte tagit danskan som red riktigt fort.
  Alltid kul att se i verkligheten då det inte ser så snabbt ut i TV.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s