Operationer, vänner, hästar och konst

Hallå! Förra veckan var minst sagt märklig. Sommar, kanonvärme och roliga träningar inplanerade. 

Istället stod jag där med en jäääääättehalt häst och fick börja ringa runt som en galning och avboka träningar och hoppkurs och försöka hitta reserver som kunde hoppa in. Så tråkigt!! 😦 Och ringa veterinären såklart. Den ursprungliga planen var att åka ner till Löberöd så Staffan skulle få titta på honom, men på grund av att Löberöd bara hade öppet halva veckan och att jag skulle uppträda med min sånggrupp på Östersjöfestivalen i Karlshamn (vilket jag inte kunde skita i, stackars de fyra andra i så fall! Acapella kan man liksom inte sjunga med en person borta). Hade det gällt livet hade jag såklart ställt in det. Men det blev iallafall så att Tell fick gå kvar i hagen ett par dar med brorsan Tim även om matten hade något ont i hjärtat. Tell är klok som tur är och håller sig i stillhet. Tim jagar ju inte heller runt på honom och ponnyrumpan var på ridläger hela veckan med sin lillmatte, så det var ingen ”lillbrorsa” där som biter en i rumpan och vill busa. Parallellt med detta försökte jag få fatt i Staffan personligen för att iallafall diskutera igenom saken på telefon så länge, det är ju högst troligt att det är den där förbenade cystan Tell känner av. Samma hälta på höger bak som alltid. Så I know the drill, så att säga.

I onsdags var vi ett gäng hästtjejer som gick ut och åt och umgicks i stan på kvällen, det händer typ aldrig så det var verkligen jättetrevligt! 🙂 Knappt så man känner igen folk i vanliga kläder, hahaha! Vid 21.30-tiden just när vi hade spelat ett parti shuffleboard klart så ringde Staffan. Han sa att han inte tycker jag behöver köra dit med Tell, hade det varit hans häst så hade han åkt till Jägersro och opererat sa han. Palle Brink som jobbar där hade gjort flera såna här skruvoperationer på sistone ”åt Staffan” med mycket fina resultat. Det var ett jättebra samtal, och efter det tänkte jag att ”okej, det här visste jag ju skulle komma en vacker dag, nu är tydligen den dagen här”. Jag trodde ju att vi skulle åka till Helsingborg, men rekommenderar han Palle Brink i Jägersro så litar jag ju såklart på det. Jag var lite i chock, men ändå ganska lugn. Skönt att ha en massa kloka hästtjejer omkring mig när det här hände också. Alla är väldigt överens om att Staffan är jättebra, och dessutom att Palle Brink är en av landets bästa kirurger.

Nu är det en massa papper som ska skickas fram och tillbaka mellan Löberöd och Folksam innan vi kan få någon tid för operation, jag vill ju veta att Folksam tar detta. Jag hoppas verkligen att de gör det. (Och jag har bra försäkring och inga reservationer, så jag blir väldigt förvånad annars).

Vad tror ni händer under tiden då? Jo, hältan går över. Sen i torsdags är min häst HUR fräsch igen som helst, så jag har börjat rida igen. Vad ska man göra liksom? Han är vrålpigg och behöver motion så hans mage inte blir alltför stor (han går ju fortsatt på bete dygnet runt under hela den här historien), och jag får ju ha lite roligt igen och rida. Sämre kan man ha det! Jag vet att det kan vara såhär med cystor, att det kan hugga till ibland och sen går det över igen. Jag tror att han kommer bli opererad ändå, men jag har än så länge ingen aning om det blir ”nu” eller om vi ska vänta tills han blir halt igen. De får greja med de där papprena så länge, jag sticker ut och rider så länge. 😉

IMG_3779

Tell var så söt och morgontrött i fredags morse kl 7 när jag kom, såg något chockad ut över att jag kom så tidigt, men han var peppad på en ridtur såklart! Jag haaaaatar att stiga upp tidigt, men jag skulle åka ner och uppträda med sånggruppen sen så jag hade inget val om jag ville rida!

I helgen har Matias och jag varit på en minisemester i Blekinge och på Öland. Vi körde småvägarna längs Blekingekusten upp till Kalmar, och sen över till Öland. Jag har sett minst 10 underbara hästgårdar vid havet som jag vill ha. Jag ska ju ha hästgård i Blekinge när jag blir gammal tant har jag bestämt. 🙂 (Dock måste jag vinna på lotto först alternativt utbilda mig till snickare, men det är en annan sak). Matias har också fått smak för detta och är jätteintresserad av hästgård i Blekinge han med, något otippat, och han har dessutom börjat kolla på båtar på blocket, hahaha! Vi kan verkligen ingenting om båtar. Men han ser ut lite som en sjöbuse så han hade lätt passat med en liten båt. Och meka är han ju bra på så vi borde inte bli ståendes till sjöss heller. Mycket bra. 🙂

IMG_3808

Blekinge ❤

På Öland var vi på middag (en slags konsthappening) hos några konstnärer som vi känner, mycket trevligt! ”Dead flowers dinner” var oväntat väldigt gott. De har gjort många coola projekt med temat häst genom åren, en hel del står kvar i trädgården! De har ju hästar på gården också. Här är några bilder från det! (Både den roliga middagen och lite gammal hästkonst).

IMG_3817IMG_3821IMG_3823IMG_3825IMG_3828IMG_3831IMG_3833

IMG_3834

”New horse cultures” står det överst, på staketet bakom står det ”horses fuck yeah”! De borde ha en dressyrtävling eller nåt här.. hahaha!

IMG_3838IMG_3840

 

 

4 reaktioner på ”Operationer, vänner, hästar och konst

 1. Beata skriver:

  Men så oroligt att Tell plötsligt blev halt igen.
  Är kanske lika bra att få honom opererad då prognosen är bra.
  Hoppas inte bolaget kräver att han ska vara halt just den dagen de beslutar om hans operation 😟
  Lycka till.

  • Ida Qvarnström skriver:

   Tack snälla! ❤️ Ja det är jätteskumt med cystor. 😶 Nej än så länge så vet ju inte försäkringsbolaget att han inte är halt just nu, får se vad de säger. Tänker att det är lika bra att kolla upp om de tar det här. Sen måste jag väl inte operera på studs om han inte är halt hoppas jag. Förra vet som skulle operera i Hbg vägrade ju operera en häst som inte var halt, så det kan ju hända igen förstås. Vi får se vad som händer! Håll tummarna för att allt ordnar sig!

 2. dressyrbitchen skriver:

  Hoppas att det löser sig till det bästa för er. Om det är en cysta som ställer till det med hälta då och då så borde de ju operera även om hästen inte är halt just den dagen. Märkligt annars.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s