En hoppstjärna och många tankar

Ja jisses hörrni. Fan vad det är tufft att ha häst ibland, men åh så underbart också. 

Jag har sovit rätt dåligt på sistone, och det gör jag typ aldrig, så jag inser att nog ändå går och tänker en del på vad som ska hända med min lille häst. Igår ringde Folksam och sa att det är ok att operera Tells bakknä på Jägersro. Så skönt! Jag kommer ju bli fattig ändå såklart, men bra att veta att de tar detta. Man kan ju bli fattig eller extremt jävla fattig. 😛

Jag ska försöka få fatt i Staffan så jag får ställa en massa frågor och så nu igen. Jag måste veta exakt hur lång konvalescens det är (om allt går bra naturligtvis), och fråga igen om oddsen och varför han tycker jag ska operera. Det tycker jag väl själv också visserligen, men det är så skönt att prata med någon som faktiskt är expert på detta och kan hjälpa mig att känna att jag kan ta ett bra och klokt beslut. Frågan just nu tycker jag väl mest är NÄR han ska opereras.

IMG_3973.JPG

Igår på hoppträningen var Tell så OTROLIGT fin (och SÅ glad över att få hoppa såklart), och Jens tyckte han verkade vara i sitt livs form. Han sa att han såg jättefin ut. Och det är han ju! Helt ovetandes om sin mattes ångest är han också, förbaskade djur. 😉 Min snälla träningskompis Elin sa att Tell och jag var hennes målbild över hur det skulle se ut, jag blev så glad att jag nästan fällde en tår. Så gulligt sagt. ❤

Nu återstår det att se om han kände av den här hoppträningen, får se om något syns idag. Jag ska ut till stallet snart i regnvädret och skritta ut med min lille pelle har jag tänkt. Om han ÄR halt nu (eller markerar) så blir det väl operation. Men pallar han detta och är fortsatt fin och fräsch så skulle jag hemskt gärna vilja rida nån liten fälttävlan innan vi åker och opererar honom. Känner mig rätt självisk som vill rida, men å andra sidan så älskar ju mitt djur också aktiviteter av alla de slag, och har han inte ont så plågar jag ju honom inte. Tvärtom. (Tror jag). Men som sagt, sånt här är bra att ha en klok veterinär att bolla med.

IMG_3971.JPG

Igår fick jag panik över att min semester snart är slut och drog till Halland helt själv, kände att jag behövde komma ut till havet. Lyssnade på bra sommarprat, kollade på havet, körde på fina småvägar längs hallandskusten, lyssnade på bra musik och hade det fint. Jag åkte förbi Hermanstorp och tänkte på hur mycket jag längtar efter att åka till Anne och träna, och att rida fälttävlan! Det absolut roligaste jag vet i hela världen. Det är synd att jag inte tror på gud, men jag ber ändå till alla högre makter att Tell och jag ska kunna rida många fler fälttävlan och ha roligt ihop. Annars kommer jag väl göra det på någon annan häst, men sånt är svårt att tänka på just nu. Det är ju Telleman jag vill ut på roliga äventyr med, min älskade älskade racerlama, han är one of a kind och min allra allra bästa vän! ❤

IMG_3938

fullsizeoutput_4166img_2526fullsizeoutput_4169

4 reaktioner på ”En hoppstjärna och många tankar

 1. Maria skriver:

  Det är så fint att läsa om hur mycket du tycker om Tell, och på bilderna syns det ju hur mycket han gillar dig också och det ni gör ihop. Så bra att just era vägar korsades!

 2. Beata skriver:

  Jag fattar inte riktigt 😟 du åker till Hermanstorp o havet bara så där 😳
  Tyckte att vi åkte en hel dag när vi skulle till Hästak men till Hermanstorp har vi bara en timma.
  Snart dags att hämta Hedda och hon är troligen inte dräktig 😔 De har gjort ett sista försök nu.

  • Ida Qvarnström skriver:

   Hahaha jag är norrlänning vet du 😜 Nä, men till Halland har jag väl 15 mil ungefär, tar ca 2 timmar dit för mig. Det är inga problem. Har ju kört med häst mycket längre än så. Fattar inte hur det kunde ta så lång tid för er till Hästak 😂 men ni bor ju norrut i Halland och Hästak är ju en bit söder om mig och rakt ut i skogen förstås. Svårt när man inte kan köra stora vägar för det inte finns några! 😅 Å nej vad tråkigt med Hedda, håller tummarna att det tar sig på sista försöket! ✊🏻 Hör av er om ni hinner ses när ni hämtar Hedda! Så kan jag berätta den bästa vägen hem till Halland 😎😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s