Att vara rädd om det jag har

Ni som följer den här bloggen får verkligen hänga med i alla berg och dalbanor… Nu har jag pratat med Staffan, vår duktiga veterinär. Så nu sitter jag här igen och gråter en liten skvätt, dricker lite kaffe och har anmält mig och Tell till en fälttävlan i Gärds. Detta liv alltså!! 

Vi hade ett jättebra samtal. Ska ni bara ha EN enda vettig mänska i ert liv så se till att det är veterinären!! 😉 Jag har som tur är jättemånga vettiga människor i mitt liv. Detta inklusive vår kloka veterinär som känt min häst sen han var föl. Det är verkligen inte alla som kan ha det så bra. Men det har vi, Tell och jag! ❤

Eftersom hästskrället är så fräsch fortfarande och inte det minsta halt, inte ens efter en ganska tuff hoppträning, så tycker Staffan att jag inte ska operera det första jag gör, utan att jag ska rida på och så får vi helt enkelt se när det här kommer tillbaka nästa gång. Det kommer det ju göra, men eftersom han svarat så bra på behandling (och dessutom lyckas laga sig själv den här gången) så kanske det inte riktigt är dags att operera än.

Det finns ju inga garantier för att han blir bra av en operation, det kan naturligtvis gå fel (på många olika sätt) så då vill man ju verkligen vara säker på att det ändå är det bästa sättet för att försöka få honom helt bra. Det är tre månaders konvalescens (om allt går bra) och minst fem månader tills vi i så fall kan vara ute och tävla igen.

Staffan säger att som veterinär hade han såklart gärna sett att jag opererar, eftersom det är mycket spännande för honom ur veterinär synvinkel. Men han vill ju inte att jag ska känna det som att min häst är ett försöksobjekt, och säger att han tycker att jag ska vara rädd om det jag har. Och det är en fantastiskt levnadsglad häst. ”Det spelar ju ingen roll vad vi gör så blir han bra”. Både av behandling, eller (uppenbarligen) vila i hagen med brorsan.

Så – jag rider på, och ser hur det här går. Kommer hältan tillbaka får jag väl ringa Staffan så får vi väl ta ett snack då och eventuellt få en remiss till Jägersro, och det är ju skönt att jag vet att försäkringsbolaget i så fall tar det. Det är ingen särskild skillnad på att operera Tell nu eller om någon/några månader, han är ju i vilket fall en medelålders herre liksom. Men som det är just nu känns det iallafall bra att han är så glad och pigg, och inte verkar ha det minsta ont. Så vi rider på som vanligt och om allt fortfarande känns finfint så åker vi och rider fälttävlan i Gärds i början på september.

Jag har ju varit och kollat på tävlingarna på vackra Hovdala igår, gissa om jag är sugen på att rida fälttävlan nu! Håll tummarna för att vi får göra det snart! ❤ 🙂

IMG_4043

Glad och trött fälttävlanstjej i Skåne igår morse

(skriver ett annat inlägg om Hovdala sen, har massor med bilder och filmklipp!) 

5 reaktioner på ”Att vara rädd om det jag har

 1. dressyrbitchen skriver:

  Det är ju ändå positivt! Härligt att Tell är så frisk som han är, så det är nog bara att rida på den vågen så länge det går. Jag är ju lite i samma sits med Mackan – nu har det gått tre år efter inflammationen och alla behandlingar i halskotpelaren och jag vet inte om det kommer något bakslag eller ej. Ibland tänker jag ”varför skall det göra det?” och ibland hör jag uppfödarens veterinärs ord i mina öron ”man köper sig bara tid genom att behandla det där”. Hur lång tid då? 1 år? 5 år? eller hur många år då? Misstänker att både du och jag (och många fler) får glädjas åt varje dag våra hästar känns friska och den dagen då de inte gör det så får vi ta tag i det problemet då. 🙂

  Självklart håller jag tummarna för att du får rida fälttävlan!

  PS. Jag kom på att jag kunde lägga in filmer i bloggen om jag tog dem från min Youtube-kanal, annars inte. 🙂

  • Ida Qvarnström skriver:

   Tack snälla du! ❤️ Ja visst är det så, och jag tror ändå mitt i allt att vi som har såna här hästar kanske uppskattar dem ännu mer och tar vara på stunden, varje dag! 😊

   Det går även att lägga in filmer från mobilen via WordPress mobilapp har jag märkt, även om man bara har gratiskonto. Så det är också ett bra tips på ”fusk”. 😉 (De har nog missat det i appen, för bloggar man från datorn och har gratiskonto så funkar det ju inte. Då får man länka från youtube eller vimeo som du säger)!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s