Kalmar, en vinkelslip och två mästerskap

Hej på er! Hoppas det är bra med er alla, här är det finfint även om det är en dag som kommer kräva mycket kaffe känner jag… 😉

Igår var jag i Kalmar och jobbade. Ibland bara smäller jag AV så vackert det är överallt. Det var kanonväder och på lunchen passade jag på att gå en promenad i stadsparken, kollade på slottet och havet. Det var en sån dag när man verkligen borde tagit ledigt och legat en hel dag och gottat sig på nåt kallbadhus eller en brygga i solen vid havet. 🙂

https://www.instagram.com/p/BX0AU1IA54o/?taken-by=iqpic

Det är så himla fint runt om Kalmar också. Udden.. Björnö… älskar de ställena. Tyvärr blev ju Telleman halt för några veckor sen när vi skulle åkt till Björnö på träning för Tobias Grönberg. Men jag kanske kan ta mig dit i höst nån gång. Det vore fint! Underbara miljöer, supertränare, och så kan (borde) man ta sig ett dopp i havet innan man kör hem! DET är livet det, om ni frågar mig! ❤ Här är ett inlägg från förra sommaren när jag var där på träning. Tycker det fångar ganska bra varför jag håller på med det jag gör egentligen! 🙂

På fredag ska jag till Kalmar igen, vi ska jobba heldag där tillsammans med vår styrelse som vi gör varje år. Förra året fick Tell ju följa med matte till jobbet i Kalmar, jag körde dit honom på morgonen och efter att den årliga styrelse-dagen var klar så red vi stilterräng på Udden! Ett fint minne, även om man känner sig något crazy när man roddar ihop nåt sånt för att kunna få rida terräng. 😉 Nåja, han fick ju bo i en utebox på Udden medan jag jobbade, så det var ju inte så att han fick stå i släpet på parkeringen trots allt. 🙂

Well, vad har hänt på sistone då? Tell har varit skogstokig av energiöverskott, och när jag väl fått ut lite energi och låtit honom jobba ordentligt så har han varit en riktig stjärna. Hahaha, it´s a classic!

Ni skulle sett oss på banan i förrgår, det var verkligen cirkus. Jisses. Henrik behövde kapa en grej med vinkelslipen och Tell den räven HATAR allt med eld, hovslagare som svetsar ringskor, vinkelslipar, osv. Av nån anledning sammanfaller dessa rädslor och totala sammanbrott även en hel del med överskottsenergi. Ähum. Så när han jobbar ordentligt så blir plötsligt vinkelslipar och annat mycket mindre farligt.

Man får ändå skratta åt honom, han är för rolig. Det är som att han har en gräns när bägaren plötsligt rinner över. Han lyssnade fint på mig i säkert 10 minuter och gjorde ingenting, även om jag kände att radarn verkligen var på max. (Detta var alltså medan Henrik jobbade med vinkelslipen). Sen gick det inte längre, och det totala psykbrytet kom över oss… lille häst. Nåväl, vi fick ordning på det hela efter en stund och han kom fint till arbete. Dock tog det en stund att få honom att slappna av helt! Jag rider inte alltid så länge, men det fick jag göra då. Han behövde jobba helt enkelt, och jag kunde ju inte sluta förrän han var mjuk och fin och bar sig fint i balans.

Som tur är fick jag betalt för det arbetet igår också, vi red ut på en supervacker långrunda som tog säkert 1,5 timme. Det blev mycket skritt, och ganska mycket galopp och tempoväxlingar. Han kändes som smör kan jag säga. SÅ mjuk och fin, och så glad! En helt underbar sommarkväll. ❤

Skärmavbild 2017-08-16 kl. 10.56.26.png

I helgen hade jag gärna velat trolla mig till Polen för att heja på de svenska ekipagen i fälttävlans-EM, men nu blir det att följa det hela hemifrån istället. TACK SVT som sänder så mycket från mästerskapet, wihooo! 😀 Och så ska jag kanske KANSKE åka nån dag på EM i Göteborg, tänkte inte göra det först men det vore ju väldigt roligt. Jag får ta mig samman och styra upp nåt. Hästar och vänner är ju det bästa här i världen.

Lev och må hörrni!

 

En reaktion på ”Kalmar, en vinkelslip och två mästerskap

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s