En äkta Tell-vecka!

Imorgon är det fredag, men jag kan liksom summera ihop veckan redan nu… hahaha!

Vad har Tell gjort den här veckan egentligen? Här kommer en liten lista!

 • Fått många pluspoäng i uppförande på uteritter, gått först och varit ovanligt modig, pigg och glad och sprungit fint.
 • Fått många minuspoäng på uteritter, till exempel när han hastigt tvärvände och sprang hemåt i full GALOPP och höll på att tappa sin matte, och då var ändå brorsan Tim med. Tim sket han i. Utredningen pågår fortfarande om det verkligen VAR fara å färde, eller om det var ett spöke som bara Tell såg. Det lutar åt det senare.
 • Varit duktig dressyrhest och sprungit fint på banan, även om det krävdes lite mutning med bommar och nåt hopp över oxer i dressyrsadel. Men sånt får man bjuda på.
 • Fått fullständigt spel och panik-sprattelattack på grund av en viss vinkelslip som tidigare i veckan omnämndes här i bloggen. (Tell själv räknar inte detta som minus, endast som överlevnadsstrategi).
 • Hoppat jättejättefint på Jensträningen igår. Whoppiiie!! Fått jättemånga pluspoäng och massor med beröm av både pilot och tränare. ❤
 • Skämde ut den arma matten fullständigt på vägen IN på ovan nämnda hoppträning genom att plötsligt tvärvägra gå in. (What??!) Han stod utanför ridbanan på stallplan och reste sig och fjantade, matten fick rygga in hästrackan i hundranitti på banan inför stor publik som alla såg ut som fågelholkar, inklusive proffs-Jens som vi tränar för. Jens kommentar: ”Jaså har ni börjat träna western”? Say no more.
 • Varit så söt och snäll och kommit gnäggandes mot sin matte hela veckan i hagen och själv stuckit ner nosen i grimman.
 • Varit en tvärskeptisk lama och vägrade låta Agneta komma närmare än 30 meter när hon skulle hämta honom i hagen imorse med anledning av hovslagarbesök. (Hon skulle hjälpa mig så jag slapp köra dit bara för det). Hon pratade i telefon i bluetooth-handsfree, och det är ju som alla vet en dödsfälla för racerlamor. Det var ett rent mirakel att han till sist ändrade sig. Hon mutade med banan och gräs. Klok kvinna det där. 🙂 Och hästskrället är ju oerhört stöldsäker iallafall.
 • Tränat tricks så fint så fint och lyssnat duktigt på sin matte.
 • Mycket sur hest som inte får godis för vad som helst, det får man tydligen bara om man gör tricks när matte ber om det. Inte om man gör tricks helt självmant stup i kvarten. Och man får verkligen inte råka hugga folk i fingret för att man vill ha godis eller banan! Oops. BIG no-no!

Alltså – en vecka där han verkligen varit sig själv på alla sätt och vis. Tur att jag tycker så enormt mycket om honom!! 😉 ❤ ❤ ❤

Skärmavbild 2017-04-20 kl. 21.40.25

IMG_6491

Räv!! Gök!! Lama!! Hästracka!!

10 reaktioner på ”En äkta Tell-vecka!

  • Ida Qvarnström skriver:

   Han är väldigt söt och väldigt rolig att rida när han INTE ser spöken, och så charmar han sin matte varje dag så jag har inte så mycket annat val än att älska honom, den lilla tossiga laman! 😜❤️😂😊

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s