Terrängträning i Gärds

Ni vet hur man känner sig efter en fälttävlan va? Helt överkörd och trött som i graven men SÅ lycklig! Idag känner jag mig mest BARA överkörd, mörbultad och trött. Det kan väl inte gå bra jämt… suck. 

IMG_4285

Alltså. Det var ändå väldigt fint att få komma till Gärds, jag hade ju inte ridit där själv förut och såg fram emot detta väldigt mycket. Det var en superhärlig kväll och när vi närmade oss fick jag den vanliga ”herregud vad det är fint i Skåne”-tappa-andan-känslan och det bara pirrade i magen.

Tyvärr gick träningen rent åt fanders, men så är det ju ibland. JA, det är ännu surare när sånt händer när man har kört nästan 20 mil för att komma dit och sen kommer hem mitt i natten. Men det känns väl lika uselt om man bor 2 mil därifrån också. Well well.

IMG_4296

Det var flera anledningar till att det gick dåligt. Dels var det alldeles för många ekipage på banan samtidigt, jag tycker inte de ska låta två tränare ha grupper samtidigt om inte de kan samarbeta och banan är tillräckligt stor. Dels var vi en ganska stor grupp och alla var väldigt ojämna och behövde hjälp med olika saker, vilket inte heller var helt lyckat. Det blev helt förvirrat och jag tror egentligen bara det var två personer i vår grupp som det gick någorlunda bra för. Fast inte jättebra för dem heller. Ingen kan väl ha varit nöjd. Vi fick rabatt på träningen, Anna kände nog också att det inte var hennes bästa träning precis.

IMG_4284

Själv red jag som en riktig kratta, Tell var svinladdad och låg på som en gnu, men jag fick honom aldrig riktigt framför mig och fick inte igång galoppen ordentligt förrän på slutet. Det tar jag på mig. Sen blev jag helt osäker eftersom allt runtomkring var så struligt, och då red jag inte bra på ett nerhopp i det pissdjupa vattnet. Tell saftade på och hoppade mig ur sadeln, men jag hängde kvar över hela vattenhindret och dängde sen av på andra sidan. Det var ju inte hans fel. Upp igen, och nu gick det fint. Jag hade lika gärna kunnat släppa taget i vattnet för jag var ju ändå lika blöt som om jag trillat av där. Nu slog jag mig värre eftersom det var stenhårt där jag åkte av. I full galopp. Blä. Men jag är glad att det gick bra till slut.

På slutet skulle vi rida en bana, då tvärkastade sig Tell mitt på en galoppsträcka och reste sig så jag höll på att dänga av igen. Fick en smäll mitt i ansiktet och det kändes som att blodet rann, men det var nog bara snor. Detta var mitt framför Anna Hassö som skrek att han var istadig och att jag skulle vända tillbaka honom åt samma håll hur mycket han än reste sig. Så det gjorde jag, och red vidare. Jag kom ”i mål” med blodsmak i munnen men han gick iallafall fint på slutet, och sista språnget över en stor rishäck hoppade han super. ”Det är ju inte hindrena du har problem med” sa Anna. Det har hon ju helt rätt i.

IMG_4289

Fy FAAN alltså. Man ska inte tro att man kan leva på gamla meriter. Nånstans var det ändå lite ”bra” att det här gamla problemet kom fram, det gör ju inte det på träning så ofta, så jag kunde få hjälp. Nu är det NOLLtolerans mot dessa fjantigheter, jag har nog varit lite för mesig på sistone och tänkt att han dels är rädd, och dels är lite väl laddad. Jo, det hjälper väl inte direkt till att han är det, men det är ändå ingen ursäkt för att komma undan med vad som helst. Där måste jag vara MYCKET tydligare. Sen det andra var väl inte hela världen egentligen. Nu har vi sett banan, vi har varit där och hoppat några hinder som kommer vara med på tävlingen, och jag vet att vi KAN mycket bättre än det här. Det var ju inte vår första terrängträning precis. Det är bara att borsta av sig och gå vidare.

Jag kan ju inte säga att jag är så himla sugen längre på att åka dit och rida fälttävlan om två veckor, känns som att det kommer bli rena KRIGET. Eller så går allt som på räls och man kommer i mål med ett lyckligt flin? Who knows. Rena rouletten det här… ibland undrar man varför man håller på. 😉

IMG_4292

Idag har jag svinont överallt av den förbannade markkänningen och fick käka två alvedon och en ipren för att ens komma ur sängen. Halvgamla fälttävlanstanter ska inte dänga i backen så där. Det känns kan jag tala om. Men nu har jag köpt nykokta kroppkakor från en foodtruck som stod mycket lägligt på väg in till jobbet. Det behövde jag VERKLIGEN idag. Och bryggt en enorm kanna kaffe. Så det finns hopp om livet! 🙂

6 reaktioner på ”Terrängträning i Gärds

 1. Maria skriver:

  Ajdå…., hoppas det känns bättre framåt helgen och att du kan komma ner igen och tävla. Kanske ses vi om vår lilla räserfux ska vara med.

 2. Sara P skriver:

  Jag måste säga att jag beundrar ditt mod! Själv hade jag hoppat av fortare än kvickt, sitta på en stegrande häst är inte roligt. Brukar det inte sägas att om genrepet går åt skogen blir premiären fantastisk? Du kommer med andra ord få en super-runda på tävlingen 😀

  • Ida Qvarnström skriver:

   Tack Sara, ja det var oerhört länge sen vi råkade ut för nåt sånt här bottennapp, så det får vi verkligen hoppas att vi får! 😉 På sistone har vi ju dessutom mest varit på Udden, Hoby och Eringsboda, ställen vi båda känner väl, så det här var nog lite nyttigt också att vara på en helt NY bana för första gången på flera år.

   Nej det är inte kul när de ställer sig upp, jag håller med. Jag blir inte direkt rädd, men däremot blir jag ledsen och frustrerad. Sårad. Önskar att jag kunde rida bättre och att han litade på mig. Men vi har ju kommit ur sånt här förr. Det är olika svårt med olika hästar, och ibland är det nyttigt med bakslag på så man får ta sig samman, har man nåt problem som man lyckats ”sopa under mattan” lite så kommer det definitivt fram igen när man är på en helt ny terrängbana. 😉 Håll tummarna för oss nästa helg! ❤

 3. Idooooo skriver:

  Trist med en dålig träning, speciellt när man åkt långt & lagt mycket tid.
  Men vet du vad? Jag känner på mig att det kommer gå GALANT på tävlingen!
  Är det 90 eller 100-klass? 😘

  • Ida Qvarnström skriver:

   Det är 90 tack gode gud 😅 (Hade vi haft en vanlig säsong och redan ridit några tävlingar hade jag nog ridit 100, men nu är jag väldigt glad över att jag är så klok och förnuftig och anmälde 90) 😂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s