Häst chillar, matte jobbar

Efter söndagens sommarvärme i Skåne är jag nu verkligen tillbaka i Smålands-hösten igen… Fint duggregn dygnet runt som gör att allt är fuktigt. Hej och hå.

Men det är ok. Jag har varit i Karlskrona och jobbat en väldigt lång dag idag, så det blev bara mys och gos med Tellepellen en stund i stallet ikväll. De går ju ute dygnet runt fortfarande och äter gräs och har det bra, så honom går det ingen nöd på. Igår fick han gå på den sedvanliga dagen-efter-skrittpromenaden i koppel med mig traskande bredvid. Fick sällskap av Carro, så mysigt! Tell ser typ ännu finare och fräschare ut nu än före vi åkte och red fälttävlan. Han är jättefin i hullet och så fint musklad. Så det är ju skönt att han inte verkar känna av sitt gamla dåliga knä nu heller. Den sprätten! Och då har han ju ändå skottat på med bakbenen en hel dag (nåja kanske inte i dressyren, tyvärr) men resten av söndagen. Inte minst stod han ju rakt upp på bakbenen en hel del den jönsen.

Ida Qvarnström-3

En riktig jöns. Men han är fin också!

Jag får väl våga rida 100-klass nästa gång, de här hindrena är ju för små, han hoppar ju inte ens ordentligt. 😉 Gullepåll. Spetsade öron på alla bilderna! Jag ser tyvärr inte klok ut på terrängbilderna och inte Tell heller, det var ju synd nu när man för en gångs skull var på en skånetävling med fotograf på plats och allt. Men jag vet precis allt om hur svårt det är att få till bra bilder på alla ekipage under en hel fälttävlansdag. Hatten av för alla fälttävlansfotografer, de är av segt virke de med kan jag lova! Jag köpte två hoppbilder iallfall som minne från den här tävlingen. 🙂 Gulliga Maria som känner Tell sen tiden när han bodde på Ålstorp hos Bibbi och Göte har sagt att hennes dotter tog bilder på oss från vattenhindret, åh vad glad jag blev! Får hoppas hon kan få ut dem från kameran. 🙂 Alla vet väl hur mycket bildbevis betyder från såna här kämpainsatser, särskilt när man åkt helt själv och verkligen inte förväntat sig några bilder alls. Bara en glad överraskning om nån fångat en på bild! ❤

Ida Qvarnström

Lärdom 1: Vi ska ha tränat mer dressyr inför nästa tävling. På söndag t ex kommer en ny dressyrtränare ut som heter Camilla, då ska vi vara med. Det ska bli kul att komma igång med dressyrträning igen! Det ser jag fram emot. Och snart kommer Alette också. Än-te-li-gen! ❤

Lärdom 2: Vi ska ha tränat mer terräng i riktigt terrängtempo inför nästa gång. Med ärlig bjudning. Man måste våga rida rätt fort, men kontrollerat och avslappnat. Särskilt det där sista har väl både Tell och jag lite att jobba på, men jag vet ju att vi kan, så det borde inte vara hela världen att hitta tillbaka till det. 🙂

Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag orkar åka till Flyinge och rida fälttävlan i oktober, men det känns ju sjukt tråkigt att inte tävla fälttävlan mer förrän nästa vår. Nu har vi ju precis kommit igång. 😦

Hur som helst så är jag så himla glad över att Tell inte verkar ha ont nånstans, min älskade, fina, bästa racerlama! ❤ Däremot har jag märkt att jag ridit bort så gott som samtliga knappar på min tävlingskavaj, bara en är kvar, haha! Men jag lappar ju tusen gånger hellre ihop min kavaj än hästen! Knappar är väl en världslig sak.

2 reaktioner på ”Häst chillar, matte jobbar

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s