Plötsligt händer det

Jag har ibland lite ångest över att jag är så dålig på att planera och inte har några särskilda mål. 

Läste en fin krönika i tidningen Ridsport som någon hade skrivit om Peder, att han är en konstnärssjäl och liksom ”går emot sin natur” när han måste vara så strukturerad och planerad som man ju måste vara som elitidrottare. Att det på nåt sätt gör hans prestation ännu större, eller ännu mer imponerande. (Om jag fattade det rätt). Jag tycker det var bra skrivet, och jag känner precis igen mig. Det är klart att vi alla har olika förutsättningar, och vi väljer ju själva vad vi vill hålla på med. Men att tävla och träna med hästar är ju lite speciellt, och jag kan verkligen hålla med om att man HAR fördelar om man t ex råkar vara planerad, strukturerad, målorienterad och helst morgonmänniska också.

Det är ganska lika egenskaper när jag tänker efter som i allmänhet värderas högt i samhället. Men nog om detta nu.

Jag är så GLAD över att det trots min oförmåga att göra upp planer och sätta mål, rätt så ofta kommer roliga saker i min väg som jag kan haka på! Jag har haft lite svårt att bestämma mig och funderat över hur jag ska ha tid/råd/möjlighet att åka på antingen nån mer fälttävlan i år eller iallafall tävla i nåt annat. Nån slags äventyr att sikta på. Jag måste ju inte, men det hade varit roligt. Och så visar det sig nu att fantastiska Kör- och ridklubben Sporren i Bräkne-Hoby arrangerar en kombinerad dressyr och terräng-tävling i oktober! Jag DÖR av lycka!! Gud så kul. Jag anmälde mig till 100-klassen på studs. (Då rider man lätt klass-programmet i dressyr och sen inom 45 minuter så rider man en 100-klass-bana på deras terrängbana). WIhoooooo!!!! 😀 (Antagligen är det väl två grader, isregn och blåser 30 sekundmeter den 22 oktober i Blekinge, men det struntar vi i just nu). Det ska bli SÅ roligt! 😀

Skärmavbild 2017-04-13 kl. 11.47.11

Happy in Hoby!

Skärmavbild 2016-07-04 kl. 13.40.52

Vi blev lite blöta förra gången vi tävlade i Hoby. Hehe. Ändå ett mycket fint minne! 🙂

En annan helt sjukt rolig grej är att min sambo och jag kommer vara på samma hästevent på Karlshamns ridklubb i höst! Min sambo Matias driver ju ett litet bryggeri som heter Trädskogens bryggeri, och han och hans kollegor (särskilt Robert som är lite av en expert på eventfixande) ordnade i somras ett jättetrevligt mat- och dryck-område under Östersjöfestivalen i Karlshamn, ”Friends and flavors” heter det. Nu har de fått frågan om de kan köra det här på Karlshamns Ridklubbs nationella tävlingar på Janneberg i oktober, och självklart ska de göra det! Hejdå kall pastasallad och varm läsk, nu kommer hästfolket få njuta av riktigt god lokalproducerad streetfood och massa olika sorters smarrig dryck av olika slag! Yeiyyyy!!!

Nu ska jag bara få dem att ändra namnet på konceptet till ”Friends, Horses and Flavors”. 😉 Fick igenom en ändring iallafall, de hade beskrivit det som ”sommarens succé nu i höstskrud”. Då kunde jag inte hålla mig, så nu står det ”hästskrud” istället. Hahaha!

21731152_431676760561723_674088470507905847_n

Idag har vi förresten haft besök av hästtandläkaren. Det blev liksom aldrig av att ringa honom förra året, vi måste ha glömt det. Vi brukar boka in honom till alla hästarna i stallet samtidigt en gång om året. Tell fick en guldstjärna i vanlig ordning. Han är ju lite halvtossig på många sätt, men SÅ snäll att ha att göra med till exempel vid hästtandläkarbesök. Han står helt stilla och gapar snällt, bryr sig inte särskilt om munstegen eller nåt. Han har aldrig behövt drogas, och då får han ju gå ut och äta gräs igen direkt efter så det är en win-win-situation för alla. 🙂 Jag passade på att snabbklippa bort det värsta av pälsen på honom, eftersom att Jan blev klar med honom så snabbt. Han var inte alls farligt vass i munnen och har fina raka tänder. ”Väldigt tråkigt för mig för jag får inget roligt att göra”, skojade Jan. Men det var ju bra såklart. 🙂

https://www.instagram.com/p/BY-kd7EgFW-/?taken-by=iqpic

Nu är hästrackan nyklippt, fin i munnen och peppad inför kvällens hoppträning för Jens! Själv är jag mest sugen på att äta lösgodis eller sova, eller både och. Känner mig något sliten. Men det ska bli kul att hoppa. Jag kommer sova gott i natt…

Hej svejs!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s