Träning…

Jag har skrivit det förr och jag skriver det väl igen då. Det är bara roligt att träna om man redan är vältränad. 

Den här veckan har jag tagit mig i kragen och börjat gå till gymmet igen. I måndags kändes det bra, då gick jag på ett finfint rörlighetspass och kände mig så mjuk, smidig och balanserad efteråt. Super! Tror faktiskt att jag hade hjälp av det passet på onsdagens dressyrträning, kände mig i fin form. Och då är det ju lättare att rida bra.

Idag däremot tränade jag mer styrka, balans och ”liksidighet” och fy faan vad jobbigt det var. Jag har tyvärr kommit ur mina rutiner med träningen, och jag skulle ha ätit ordentligt innan jag gick på den typen av träning. Nu blev jag helt utmattad, snurrig och det kändes som att jag skulle dö. Och jag vill definitivt inte pallra mig dit igen. Fast det måste jag ju. 😛

Jag försöker tänka att all träning ändå är bra träning. Jag får kämpa på, och långsamt blir man väl mer vältränad och då blir träningen rolig. Det är bara frågan hur i helskotta man ska komma dit. Jag är så dålig på att motivera mig själv till någon annan träning än ridning!! Okej, det är ju liksom grejen att jag vill bli bättre på att rida, det är därför jag försöker genomlida den här förbenade träningen av mig själv. Men det är inte samma sak som att hoppa upp på en hästrygg, det kan jag tyvärr inte lura mig själv till att tro. 😉

Nåväl. Nu är det snart helg, hoppas ni får det fint allihopa! Jag ska ut på långritt på lördag så jag hoppas på härligt väder. 🙂 På söndag ska vi repa i sex timmar med min sånggrupp. Det blir säkert också fint. Hästar, vänner och musik. Det är livet det! ❤

img_1735

Allt är roligare på hästryggen! Tur att jag har en häst. Tänk att jag HAR en häst! 🙂 

2 reaktioner på ”Träning…

  1. dressyrbitchen skriver:

    Det värsta med träning är att det är färskvara! Fy fasen så många timmar jag har lagt ner på att bli starkare och smidigare helt i onödan (känns det som)… Nu har jag haft en period där det har varit så mycket med jobb, studier och häst så jag har helt enkelt inte orkat träna – och VIPS så är jag tillbaka på ruta 1 igen. Så trist! Har du fått ett särskilt rörlighetsprogram utformat för dig som ryttare?

    • Ida Qvarnström skriver:

      Ja jag har gått till en personlig tränare som har hjälpt mig med ett superbra program med övningar. Men det var i vintras, nu får jag som sagt börja om igen.. 🙄 Ja det är verkligen färskvara. Jag försöker tänka att jag inte ska bli så besviken över att det ibland inte blir av, försöker vara glad för det jag gör istället! Även om det blir att börja om hela tiden, haha! Livet kommer ju emellan. Så är det nog för de flesta tror jag!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s