Terrängdag – och bloggar från trädgården

GUD vad jag behövde en sån här helg!! Underbart väder, terrängträning på Udden, härligt umgänge med vänner, och så vila mig och skrota runt i solen i trädgården. Precis min melodi!

Nu sitter jag i t-shirt i trädgården med datorn. Det gäller att passa på, hösten är ju bara helt underbar när det är sånt här väder!! Jag håller på att pyssla och röja i landen egentligen men det är ju kul att berätta om våra roliga äventyr också. Så nu tar jag en liten paus, snart ska jag bort till stallet och skritta ut med Mia och Tim. 🙂

Igår var det lite segt att stiga upp i ottan och åka och lasta Tell, men det var det värt! Strålande sol när vi kom fram till Udden. Jag var oerhört nöjd med att jag hade bett om att få rida ihop med min hoppträningskompis Elin, även om det bara var hennes andra terrängträning. Terräng är ju lättare att rida ihop även på lite olika nivåer, och Linda Algotsson är ju ett superproffs på att coacha alla utifrån där man är. Vi hade sååååå roligt, och inte blev det ju sämre av att Elin hade med sig två vänner och tre hundar, hahaha! Vilket gäng! ❤ ❤ ❤

Detta innebar också att jag för första gången på mycket länge fick nånting filmat, oerhört värdefullt!! Stoooort tack till världens härligaste och bästa supporterteam! ❤

https://www.instagram.com/p/BZqcq-Bg4TG/?taken-by=iqpic

Detta är ett litet filmklipp på när vi tränade på vattenhindret och olika kombinationer. Jag tyckte det där sista nerhoppet (som ser ganska stort ut när man rider mot det) var lite läskigt så jag hann inte riktigt släppa tyglarna i rena koncentrationen av att sitta kvar och inte bli blöt. 😉 Annars var jag mycket nöjd med den här vändan! Förresten har jag fått en del filmklipp av LINDA också! Herregud, hon är inte bara en otroligt duktig och engagerad träning som står på terrängbanan timme ut och timme in en hel helg och coachar alla oss strax före hon själv ska ner till Polen och tävla internationellt, hon tar dessutom sig tid att FILMA oss och skicka på messenger!!

Jag är väldigt nöjd med andra hälften av träningen, då fick vi till det och Tell gick som ett skott med mjuka fina bakben. Dock fick jag ta mig samman för i början av träningen kändes det bara som att han drog och jag försökte hitta galoppen genom tempoväxlingar helt förgäves. Inget hände. Jag hade inte alls den där fjädern i galoppen som jag letade efter. Men sen när jag väl hade fattat att jag var tvungen att trycka ner rumpan i sadeln, spänna magen och använda skänkeln rejält, så hittade jag det! Jag ”red för lite” om man kan säga så. Det ska vara svinjobbigt att rida terräng, då gör man rätt! 😉 Man kan inte stå upp och låta hästen rulla på, då blir djuret längre och längre och det är omöjligt att se nåt bra avstånd. Men sen när man har bakbenen på plats och fjädern funkar så är ju allt plättlätt. Legs on – eyes up! 😀

På slutet red vi 100-klassbanan ungefär som den brukar vara på tävling. Man ser inte de fyra första hindrena som är på ett annat fält, men det var ju ändå kul att få så pass mycket filmat av detta nu eftersom jag bara fick ett jättekort filmklipp från när vi red denna bana på tävling! 😀 Jag älskar Udden. Och en dag i solen vid havet tackar väl ingen nej till, särskilt inte om det är en terrängbana! Längtar så tills vi ska rida 100-klassbanan i Hoby den 22:a oktober. Jippie!! 😀

Jag berättade för Linda om vår olycksaliga ”säsong” och sa att från början var planen att försöka bli bra på 100-klass den här säsongen och sen kunna sikta på lag-SM 2018 som går i enstjärnigt. Det tyckte hon fortfarande var en bra idé. Vi får väl se om vi får vara friska och hela och kunna träna på. 😊 

 

2 reaktioner på ”Terrängdag – och bloggar från trädgården

  1. Maria skriver:

    Grattis till en bra helg! Kul med film också. Korten som dottern tog i Gärds är på gång, hon har inte glömt men är bara inte så snabb.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s