Äventyrligt en söndag

Jag som hade en så lugn och skön helg. Vad hände?? Fast ja, det återgick till lugnt igen som tur var. Såhär var det igår: 

Jag och Mia kom till stallet strax efter varann i det härliga solskenet. Jag såg att Amazon, fullblods-avelsstoet som är inlånat till gården, låg ner i hagen men jag tänkte att hon bara låg och gottade sig. De ligger ju och vilar lite ibland. Sen kom Mia och såg att hon fortfarande låg ner, och dessutom högg mot magen. Jaiks, inte bra! Vi gick ut i hagen och mycket riktigt så ville hon inte alls gå upp, hon låg och vred sig på rygg och sida till sida, och verkade inte alls må bra. Jag bad Mia springa och hämta en grimma och så ringde jag Agneta under tiden.

img_2509

Här har vi damen i fråga när hon kom till oss

Under tiden som jag pratade i telefon kom unghästarna som går i samma hage fram. Såklart. De vill ju se vad som var på gång. De är ganska väluppfostrade i vanliga fall men jag var väl lite ouppmärksam och plötsligt bet nån nån annan i rumpan och for framåt som ett skott och vips var jag översprungen och låg i gräset bredvid Amazon, fortfarande hållandes i telefonen. Jisses. Jag kom upp på benen iallafall, landade ju mjukt som tur var. Tackade min lyckliga stjärna att jag inte blev sparkad eller trampad av den där smällen. Mia kom med grimman och vi lyckades få upp Amazon. Tog ner henne på ridbanan och tvingade henne att trava, stackarn, hon ville verkligen inte. Ville knappt gå överhuvudtaget. Men de måste ju röra på sig för att få igång magen.

Efter en stund på linan så bajsade hon två gånger, och sen såg hon mycket piggare ut. Vi höll på ett tag och gick med henne och longerade, sen mådde hon mycket bättre och då ställde vi in henne i boxen så hade vi henne under uppsikt. Allt verkade normalt och hon bajsade igen, så då fick hon gå ut i hagen och vi red ut en sväng. Hon mådde fint både när vi red iväg och även när vi kom tillbaka. Puh!

Agneta som var i fel län när det här hände var evigt tacksam över att vi fanns till hands och kunde rycka in. Det är väl klart vi gör det, så skönt att det gick bra. Men nu ska veterinär kontaktas ändå, sånt där är ju läskigt med ett dräktigt sto. Ja med alla hästar iofs. Det visade sig att detta tydligen hänt en gång tidigare också med Amazon, så nu vaktar vi henne noga. Fina gumman, hon är så klok. Hon förstod att vi ville hjälpa henne.

Nu ösregnar det så tyvärr försvann det fina vädret. Tell ska ändå få ta det lite lugnt, så jag får väl se om jag går med honom eller om jag drar på mig hela regnmunderingen ikväll.

https://www.instagram.com/p/BZuHC2fgTvL/?taken-by=iqpic

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s