Höst och häst

Nu är det verkligen höst. Löven från vår fina lönn i trädgården har ramlat ner nästan alltihopa, väldigt fina färger! Man plöjer sig fram i löv när man går ut nu.

Hösten är ju sådär uuuuuunderbar när det är fint väder, och rätt pissig när det typ regnar och blåser i sidled. Vi har lite av varje just nu kan man säga. I fredags blev det en underbart solig dag, denna bild tog jag tidigt på morgonen vid sjön här i Åryd. 🙂

https://www.instagram.com/p/BZ5VtL-gUf9/?taken-by=iqpic

Tell har gått superfint sen den där något vilda ponnygaloppen i skogen på hackamore. Man måste låta vilda racerlamor springa av sig. 🙂 Och så måste de mjuka upp sig och träna sina bakben. Lite av varje. Och få hoppa. 🙂

Vi har verkligen tagit det där ”lite av varje” på orden, idag t ex red jag först ut, sen dressyrtrimmade jag lite på banan men mitt i allt började jag hoppa hinder snett i värsta fälttävlansstil. Sjukt kul! Och bra för att känna om man har hästen framför sig och i bra galopp. Lätt att sitta och mesrida annars med handbromsen i. Men har man ping i dressyrgaloppen är det inga problem att studsa över en oxer på snedden. ”Wiho”!! sa fälttävlanshästen och spetsade öronen. ❤ Här är vi i fredags. Då var det fint väder. Tack snälla Ida Sjöö för fint foto! ❤

https://www.instagram.com/p/BZ80g2zA1OL/?taken-by=iqpic

Idag regnade det åt alla håll samtidigt, men vad gör väl det när hästen går som en miljon! Jag är stolt över att jag tog mig iväg till stallet trots allt, vi hade rensat ut i förråd och garage i flera timmar och kört många vändor till återvinningen… och jag somnade på soffan efter lunchen… Men väl i stallet piggnar man ju nästan alltid till. 🙂

På tal om att piggna till, i fredags kväll när jag körde hem med släpet inför förrådsrensningen så hoppade det ut ett rådjur MITT framör bilen. Jaiks!! Jag stampade på bromsen och kände hur släpet tvärnitade det med så däcken bara tjöt, jag var ändå rätt säker på att jag skulle träffa rådjuret så jag bara höll i ratten och blundade. Men det klarade sig som tur var. Jag körde inte fort, men ändå. Jäklar vad de är snabba de där självmordsbenägna hoppetossorna!! De bara kastar sig ut. Jag brukar ju tvärnita rätt ofta ändå när jag kör tomt släp för att motionera bromsarna, denna gång blev det i skarpt läge. Bromsarna tog bra kan jag konstatera. Puh.

Ska bli riktigt roligt att rida dressyrträning imorgon för Camilla. Jag lyckades byta til en tidig tid. Sen drar vi till Malmö efter det, Matias föräldrar har kommit på att de ska åka till Argentina i ett halvår nu igen. Förbenade lyxpensionärer, det är därför vi åker ner nu i lite halvpanik så vi hinner träffa dem, de åker på onsdag.

Önskar att jag hade haft tid och råd att åka ner på Breeders, men det har fått bli att följa det lite på equisport TV istället i år. Hoppas jag kan åka dit igen nästa år, helst i sällskap med andra fina hästtjejer och bo på mysigt bed and breakfast igen! ❤

https://www.instagram.com/p/BZ9IRCqAedg/?taken-by=iqpic

Hej svejs! Trevlig söndagskväll!

En reaktion på ”Höst och häst

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s