Operation bokad

Hej gott folk! Hoppas det är bra med er alla. Här är det lite upp och ner. Nu har jag precis pratat med Jägersro och Tell ska opereras där i början på november. Gulp.

Det här känns fortfarande helt overkligt, men nu har jag pratat med Staffan flera gånger och det känns som att det här beslutet börjar landa. Nu blev det väldigt verkligt plötsligt när jag pratade med en gullig och oerhört skånsk medarbetare på Jägersro hästklinik och bokade in tid samt fick lite första info. Hon var väldigt trevlig och hjälpsam.

Igår kväll var jag i Karlskrona och sjöng med mina tjejer, sen ringde Staffan mitt i allt. På vägen hem sen när jag satt och körde i mörkret i 1,5 timme och lyssnade på musik så landade väl allt och jag började jag stortjuta. Grät typ hela vägen hem. Jag har varit väldigt låg på sistone men har inte gråtit så mycket direkt, vilket är lite konstigt jag som är en sån känslomänniska.

Det känns helt sjukt otäckt att operera, men den korta sammanfattningen är att det är den bästa chansen att försöka få honom bra. Hans cysta i bakknät kommer långsamt att försämras över tiden och göra benstrukturen vid knät sämre, och därför är det inte säkert att det kommer gå att operera om vi väntar ännu längre. Och även om jag skulle tycka att det kan vara okej att åka och behandla honom var tredje månad (fast det är lite för ofta tycker jag) så är det allra mest troliga att de behandlingarna inte kommer ta lika bra framöver, eller att det blir ännu tätare mellan behandlingarna.

Det som är jobbigast är ju att det är JAG som måste välja rätt. Och hur vet man vad som är rätt? Jag förstår att det är såhär att ha häst, det bara känns som att nu ligger hans liv i mina händer. Och hur vet jag vad jag ska göra? Jag kan ju ingenting! 😦 Men alla kloka veterinärer jag pratat med säger ju operation. Jag är inte veterinär själv, jag måste lyssna på dem. Det är 50/50 chans att han blir bra. Den förra operationen som gjordes när han var unghäst var med en annan teknik, och då var chansen högst 20% att han skulle bli bra, och det blev han ju. Den cystan är ju nästan helt borta nu på röntgenbilderna, det är den nya som vi såg i vintras som Palle Brink ska sätta en skruv rakt igenom.

Även om Palle är en erkänt mycket duktig hästkirurg (det var t ex han som opererade Peders All In) så är denna typ av operation (med skruv) väldigt ny i Sverige. Det är inte många såna operationer som har gjorts, och resultaten har varierat. Men han har ju gjort ett antal fler sen i vintras iallafall när vi först började prata om att Tell kanske skulle opereras, så i Sverige är han förmodligen den bästa. Enligt Staffan har Palle precis varit i USA på konferens och träffat hon som är bäst i världen på dessa operationer, en amerikansk veterinär. Tydligen är hon också involverad i Tells fall nu, det känns ju bra. Han är redan en kändis i USA, den lille räven… ❤

Ett annat plus är ju att den här hästen har nio liv, en grym livsgnista och läker bra. Han är i väldigt fin form. Åldern talar väl emot honom i detta, men allt annat för. 😉 Det är ändå svinläskigt såklart. ÅH vad jag önskar att vi bara kunde slippa allt det här och att han bara blev mirakulöst bra av sig själv!!! Men det går ju inte. 😦

På återhörande. Nu ska jag snart ta helg, ut och pussa på mina goa häst som går där lycklig i sin hage och har det bra, helt ovetandes. Sen får jag ta tag i nästa vecka med att dubbelkolla med försäkringsbolaget igen, reda ut exakt hur fattig jag själv kommer bli, samt få allt övrigt fixat och bokat. Tells skor ska av, fixa så han blir vaccinerad innan osv. (De kan vaccinera på kliniken men jag tror det blir billigare om jag får honom vaccinerad före vi åker dit. Jag är i allmänhet skeptisk till vad kliniker egentligen tar betalt för, även om detta visserligen inte är Evidensia. Samma sak med skorna, jag lovar att de kommer ta en miljon för att dra av skor, så det fixar vi hemma istället). 😛

Älskade, älskade vän!!

img_1160Skärmavbild 2016-04-24 kl. 11.17.12IMG_8933

IMG_7881Skärmavbild 2015-09-28 kl. 00.29.29AB8Z9788

7 reaktioner på ”Operation bokad

 1. Beata skriver:

  Lycka till 😊👍
  Hoppas allt går bra.
  Bra att kolla med bolaget igen så du inte står där och ska lösa ut din häst för hutlösa pengar.
  Vi är i konflikt med Agria o Marco. Dels tog de inte kostnaderna när han var ”sjuk” utan vi fick betala allt själva.
  Nu vill veterinären skicka honom på röntgen till Helsingborg med då säjer Agria nej. Bra med en veterinär son kollar innan i alla fall. Men vi får gärna åka till en annan veterinär o göra om samma undersökning för att få en annans uppfattning. Att det kostar lika mkt som röntgen spelar ingen roll för Agria 😡😡😡 Strider på mot dem.

 2. Maria skriver:

  Jag blir helt tårögd när jag läser det du skriver och ser alla fina bilderna på dig och Tell…., håller så klart tummarna för att allt ska gå bra.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s