Hästens anatomi i teori och praktik

Hej på er! Nu har jag kommit hem från Uppsala, har varit där och jobbat. Ska iväg och jobba/halvjobba ikväll också, men först ska jag ut och pussa min häst. Jobbar man med film så uppstår det ibland tillfällen som är lite ”halvjobb”. 😉 Film i Glasriket-filmfestival-invigningen t ex som jag tar med två kompisar från stallet till. Ska bli kul. Fast jag är egentligen så trött så jag vet inte vad, men jag kommer säkert på andra tankar. Jag är glad att jag tar med mig vännerna, hade nog inte pallat annars att köra själv genom mörka skogen i höstnatten. Usch vad jag har mycket jobb just nu. Men som sagt, jag ska inte klaga. Jag har ändå i allmänhet världens roligaste jobb. ❤

ridningens-anatomi-trana-ratt-och-prestera-pa-topp.jpgJag skulle ju skriva nåt om Albert Voorn-clinicen, det har jag nog inte gjort? Får göra det imorgon!

Dessutom fick jag ett ryck och beställde boken ”Ridingens anatomi” av Gillian Higgins som jag snart har plöjt igenom. SÅ bra! Rekommenderar den verkligen varmt. Jag har aldrig varit en naturvetartjej, men gäller det hästar så! Bring it on! Superintressant och mycket lärorikt. Och vilken grej att måla på hästar, vilken briljant pedagog!

 


I övrigt har det väl inte hänt så mycket. Mia och jag är ute och skrittar med Tell och Tim, mysigt att iallafall komma upp på hästryggen. 

Jag har pratat flera gånger med Jägersro hästklinik, nu är det bara själva veterinären som ska ringa upp mig (mest troligt imorgon) så jag får ställa några frågor direkt till honom. Men jag har tagit reda på precis allt annat iallafall. 3 veckor på box, 4 veckor liten hage, återbesök efter 6 och 12 veckor osv osv… vad det kostar.. ja. Det mesta.

Ringde Folksam också bara för att dubbelkolla att de sa i somras att de tänkte ersätta den här operationen. Det tänkte de fortfarande göra tack gode gud. Guldstjärna till dem som alltid är så hjälpsamma. Eller så har jag bara haft tur, men jag tycker iallafall de är super. (Det borde de väl vara iofs med tanke på hur dyrt det är med hästförsäkring). Och jag är lite sur över att de från och med i år ändrade till att man ska betala 20% utöver självrisken istället för 15 som det tidigare var. Men det är iallafall kundägt och i vintras fick jag plötsligt pengar insatta på mitt konto för att de tydligen gjort vinst och betalade tillbaka det till alla oss som har försäkringar där. Det kallas för återbäring. Det trodde jag aldrig man kunde få! Tycker dock att det hade varit bättre att ha kvar de där 15% istället.. men det är ju jag det. De har ju gaaaanska många olika försäkringar och försäkringstagare, inte direkt nåt litet bolag det där…

Usch jag hatar att behöva ringa hit och dit, man får sån ångest. Men alla är iallafall jättegulliga och hjälpsamma och det får jag ju vara glad för, det är inte roligt på något sätt att behöva operera sin häst. 😦

Hej svejs, hörs snart igen!

/Ida

2 reaktioner på ”Hästens anatomi i teori och praktik

  1. Beata skriver:

    Agria har haft 20% i många år 😟 Dessutom har de gjort ett tak på hältor vad de betalar ut. Så trots att vi har utökad veterinärvård till jag tror det är 120tkr så betalar de bara ut runt 20tkr för hältor.
    Lycka till med Tell. Håller alla tummar att det går bra.

    • Ida Qvarnström skriver:

      What?? Man kan ju som djurägare inte veta om hästen kommer råka ut för hältor eller nåt helt annat. Gissar att det betyder att Agria lägger ut hutlösa summor för halta hästar och vill försöka begränsa sina kostnader, men ändå. Får man ”nya” 20 000 för hältor när självriskperioden har gått ut då, eller är det per år? Folksam har inget sånt tack och lov. Där är ju hela summan för veterinärvård rätt och slätt. Iallafall om man har tävlingshästförsäkringen som jag har, och jag har ju inga reservationer inskrivna på Tell heller som TUR är. Han har ju varit försäkrad i Folksam hela sitt liv. Det är jag rätt säker på har varit värt det.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s