Snällt virvelmarsvin och arg katt

En klar fördel med att ha hästen sjukskriven på box såhär års är att man vänjer sig av med sitt maniska beteende att alltid kolla SMHI-appen. Det behöver jag inte göra nu när jag inte behöver bry mig om täckesval osv, vilket har lett till att jag istället inte har NÅGON koll på vädret. Alls. 

Här har vi både haft snö och ösregn om vartannat (och även blandat med rätt fint väder faktiskt, tycker att november hittills varit rätt fint för ovanlighetens skull)! Det har hänt flera gånger att jag HELT missat att jag kanske skulle tagit regnjackan, eller kanske lyssnat på radion när de säger att det är blixthalka och 1000 avåkningar! (Som iofs inte alltid har att göra med vädret, folk i södra Sverige kan ju inte köra bil. Mvh stöddig norrbottning). Här om veckan hade jag gladeligen kört till Karlskrona och tillbaka utan problem när jag fick reda på i efterhand att de tydligen varnade folk för att ge sig ut på vägarna överhuvudtaget. Hahaha!

I helgen är Agneta och jag kattvakter till Hannas katt Leo, idag testades vår relation när jag för första gången skulle ge honom medicin. Hittills har vi mest haft det oerhört mysigt Leo och jag. Nu var det alltså slut på det. Alltså, det gick ju bra till slut, men han fräste och rev mig och såg SÅ kränkt ut. Som väl var är han ganska lättflörtad så allt var glömt ganska snart efteråt. Det är tusen gånger lättare att ge en häst medicin än en katt kan jag lova!!! Iallafall min häst. 🙂

På tal om det så behöver jag ju inte göra det mer nu, jag har även lyckats få bort stygnen på honom. Skönt! Jag har pratat med Jägersro och fått reda på att Tell nu kan få på sig sina dojor igen. Om 1,5 vecka får vi börja gå ut på skrittpromenader, HURRA! Två gånger om dagen i 10 minuter till att börja med. Äntligen! 😀 Jag både längtar, OCH ser framför mig att när herr häst väl får smak på friheten kommer han kanske börja leva om lite mer i boxen sen.. vi får väl se. Men det ska bli skönt för både mig och honom att få komma ut lite, även om han är snäll i boxen.

Jag läser så mycket häst- och ridböcker jag kan, nu när jag plötsligt har lite mer tid. Lyssnar på en del poddar också, fälttävlanspodden t ex! Såklart. 🙂 (Egentligen är det konstigt att jag upplever att jag har mer tid, jag är nog lika lång tid i stallet som jag brukar egentligen eftersom jag är där två gånger om dagen). Men hur som helst. I ”ridningens anatomi” av Gillian Higgins som jag skrivit om tidigare har jag bland annat läst att hästar ligger ner åt det hållet som de är starkast. De är ju höger- eller vänsterhänt ”sidade” precis som vi, men att man kunde se det på hur de ligger har jag aldrig tänkt på! Tell ligger ibland och vilar sig när jag kommer, och det är alltid hans vänstersida som ser ut som ett rufsigt virvelmarsvin! Ja, visserligen ser hela han ut som ett virvelmarsvin nu med sin jättetjocka oklippta päls, men det är tydligt vilken sida han ligger ner på. Det stämmer ju med att höger varv är hans ”lätta varv”, det han helst går i och det som jag tycker är mest bekvämt att rida i. (Det sammanfaller ju även oerhört mystiskt med att jag själv är högerhänt.. ähum)…

img_5138

Jag ska verkligen ta mig själv i kragen nu och börja träna igen, fasen att man får börja OM med att träna hela tiden! Nu har jag varit sjuk i flera veckor, men det ska faktiskt bli skönt att träna lite igen. Känner mig helt svag. Jag vill ju jobba på MIN liksidighet iallafall så gott jag kan om jag nu inte kan rida. 🙂

Avslutar med att rapportera om att jag köpt en TILL slick-leksak till Tell som han inte vill ha. Den förra slickburken jag köpte var han ju livrädd för, och vill inte ens komma i närheten av. Då provade jag köpa en leksak med äpple- och banansmak, tänkte att han nog gillar den bättre. Jag köpte den för att ha i ”reserv” visserligen om han skulle börja toka till det i boxen, så han skulle få lite mer att göra. Men nähä, tji fick jag. Han tycker den är TOTALT meningslös. Så den är ju inte ens lönt att bängla upp. Den förra slickburken älskar ALLA andra hästar i stallet, så nu får den komma till nytta när unghästarna får sin jobbiga mugg fixad med t e x. Så det var ju bra. De får nog en till slick-grunka nu… för Tell vill ju inte veta av den. Suck. 😛 Nåja, han har det ju bra ändå. Där fick man för att man är en fjantig matte!

https://www.instagram.com/p/Bb2CDJKg66U/?taken-by=iqpic

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s