Återbesök hos veterinären

Idag har Tell och jag varit på återbesök hos veterinären, fast vi åkte till ”våran” veterinär Staffan i Löberöd och inte till Jägersro. 

Fick ju reda på när han opererades att vi fick välja om vi ville komma dit på återbesök eller till Staffan. Det är ju närmare till Staffan plus att han träffat Tell i hela hans liv, så det blev Löberöd. 🙂 Staffan och Palle kan ju prata ihop sig om det behövs.

Jag var rätt säker på att Tell skulle röntgas, för det stod i papprena jag fick med från Jägerso att det skulle göras med vissa veckointervall. Så det gjorde vi. Jag hade såklart hoppats att man skulle se att det börjar läka ihop, men det syntes ingenting. Det var tydligen helt normalt enligt Staffan, det tar tid att se läkning av skelett på röntgen. Röntgen funkar ju lite som att man kan se saker historiskt, man kan inte riktigt se det som händer just nu. Det kan jag absolut förstå. Kändes lite som att Staffan mest röntgade för att se hur skruven sitter och det kunde väl Palle ha skickat plåtarna de tog efter operationen i Jägersro.. frågade om Staffan sett dem och det hade han inte. Suck. Men det var väl bra iallafall att vi har de här plåtarna nu, så vi vet att skruven fortfarande sitter bra osv och har nåt att jämföra med nästa gång vi kommer på återbesök.

Jag fick skritta upp och ner i gången med Tell, det gick hur bra som helst. Jag har ju inte uppfattat honom som ett dugg halt i skritt, och det var han inte heller. Skönt! Sen skulle vi tydligen trava! I trav markerade han lite (och blev lite taggad av denna oväntade trav och pep och försökte bocka lite), men det var 0,5 grads hälta ungefär så han var ju inte jättehalt. Jag har inte travat med honom alls de här sex veckorna så jag visste inte alls vad jag skulle förvänta mig. Det är klart det hade varit allra bäst om han inte var halt alls i trav heller (tyckte jag), men den här lilla hältan tyckte Staffan var helt normal. Han är ju ändå ganska nyopererad, så det är troligt att han känner av operationen lite. Tell fick en spruta i höger knäled med tildren och kortison. Det var jag inte heller inställd på att han skulle få, trodde bara de skulle kolla allt… Men det var säkert bra att han får lite hjälp att bli bra om han nu känner av det där knät lite.

Staffan såg iallafall ut som en sol hela besöket och sa att det här var ett helt fantastiskt bra resultat. Det bästa han nånsin sett på så kort tid efter en sån här operation. Så det får jag väl ta med mig. Det är det säkert. Jag har ju ingen erfarenhet av sånt här! Det hade ju varit värre om jag var jättenöjd men veterinären inte så nöjd. 😉 Nu var ju Staffan jättenöjd och jag var ganska nöjd.

Vi ska dit om fyra veckor igen och fortsätter det i den här riktningen så kommer jag få lite mer av igångsättingsprogram då. Nu är det fortfarande skrittpromenader morgon och kväll och antingen box eller liten hage som gäller i den här månaden. Staffan tror att vi är igång med fälttävlan igen till våren och sommaren. Det får vi hoppas. ❤

Usch vad drygt det är att köra med hästen mitt i vintern, jag fick skotta loss mitt släp i typ en timme. Stenhård packad snö. Fick tag i en stege som tur var så jag kunde skotta av all snö på taket också. Men jag är glad över bra bil och bra gammalt släp, allt med rejäla dubbdäck. Resan gick hur bra som helst. Förutom då att Tell plötsligt inte ville åka hem när jag skulle lasta och hade tänkt stanna i Skåne, så jag fick kalla på två veterinärassistenter som fick komma och vifta med varsin sopkvast bakom rumpan på honom. Då ville han gå in i släpet efter det. Fjantgök! Sen stod han så snällt hela vägen hem till Småland igen.

Nu ligger jag i soffan och vilar ut! Det är lite drygt att köra fem timmar totalt (särskilt såhär års) och själva veterinärbesöket tog 1,5 timme. Men det är det ändå värt för en bra veterinär!

4 reaktioner på ”Återbesök hos veterinären

 1. Idooooo skriver:

  Men det låter ju JÄTTEBRA! Även om jag förstår att den där 0,5 graden liksom stör där i bakhuvudet. Men alltså, om veterinären är nöjd så är det nog ett jättebra tecken!
  Och som sagt, han är stel & nyopererad. Lite kortison & mer vila så är han snart fit for fight igen 🙂

  God Jul & kram till er!!

  • Ida Qvarnström skriver:

   Tack gullis! 🙂 Ja vi får hoppas att det här går i rätt riktning. Och det är skönt att skruven sitter där så cyst-eländet kan ju inte bli större nu iallafall. Vi får hoppas han snart är helt fit for fight igen, det blir spännande på nästa återbesök om vi får börja sätta igång lite mer på riktigt då. Håll alla tummar! ❤ God jul och stor kram till er med finingar! ❤

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s