Llamaview

Hallå! Tell här! Nu tar jag tar över spakarna lite här. Jag mår prima, wihooooo!!! Matte däremot verkade lite matt tycker jag. Höhöhö!

Jag har hängt med Mia i två dagar och gått på promenad i skogen, och Agneta har gett mig den där sprutan i munnen som smakar ganska gott (alltså inte fotkrämen, den andra sprutan. Återkommer till det). Vad har matte gjort under tiden tror ni? Hon har legat hemma och ylat och kräkts säger hon. Bah. Vad är det för tjafs? Jag kissade BLOD flera gånger och hade så ont i pillesnorren (eller ja därnånstans iallafall, typ ALLT gjorde ont, överallt) och jag hade i princip häst-ebola. Hästmostrarna och matte var där så jag kände ändå att nån skulle hjälpa mig. De är snälla de där, även om de tyvärr gjorde så att veterinären kom och stoppade in hela armen i rumpan på mig. Ouch. OCH klämde mig på pillesnorren. Ouch igen. Sen fick jag jättestora sprutor med FOTKRÄM som matte skulle trycka in i truten på mig i fem dagar. (Det kan hända att det ibland kom fotkräm lite överallt. Prova själva om ni tror att det är så jävla gott!!!)  Och här gnäller hon över lite magsjuka!!! Alltså människor är SÅ. FJANTIGA. MESAR!!!

Nåväl. Idag kom iallafall matte, och det var ju för väl för det är hon som har den där klickern och goda havrekorn i fickorna. Jag hade ändå saknat henne lite. Jag började värma upp redan när jag hörde hennes bil, så jag var nästan nere i botten av bädden med allt utsprättat längs väggarna och närmade mig warp drive-hastighet när hon kom in i stallet. Hon såg inte så glad ut att se mig, hemska människa! Jag däremot var jätteuppspelt och när hon morrade något om att få mocka ut 10 skottkärror så dansade jag istället omkring på stallgången och sprattlade och frustade 35 gånger för att riktigt muntra upp henne. Vet inte riktigt om det hjälpte. Hon ändrade sig iallafall med mockningen och muttrade något om ”damage control” och tränsade mig illa kvickt och slet ut mig ur stallet. HÖHÖHÖ. I know my tricks!! 😉 Direkt tränset kom på stod jag som ett ljus. Okej kanske ett ganska taggat ljus. Men jag var snäll!

Det var soligt och fint ute och så skönt att andas frisk luft. Matte muttrade något om att vi normalt sett brukar ha bra luft i stallet också men kanske inte fullt lika bra om man sprättar upp hela sin bädd. Vet inte vad hon pratar om. Ah, the light, the light! Kvitter kvitter hoppsansa! Jag buffade matte med mulen i nacken, då blev hon på lite bättre humör. Och jag var väldigt snäll att gå med. Klart jag är.

Mitt charmtrick funkade för sen tyckte matte att nu när ändå snön smält så kunde jag få gå och beta en stund i hagen bredvid Tim efter promenaden. Min coola storebror blev jätteglad. Tyvärr tänkte inte matte släppa lös mig i hagen, hon gick bredvid och höll i snöret. Så typiskt. Men jag fick greeeees! Nomnomnom. Hon hade blivit så varm när vi gick för att hon fortfarande är lite sjuk och jag var ganska snabbfotad idag säger hon. Så hon tog av sig vantarna och stod och solade lite i allsköns ro medan jag betade sida vid sida med brorsan. Då kom sopbilen farandes i 100 knyck på vår lilla grusväg. Jag är ju inte den som är den, glömde bort att matte höll mig i snöret och satte av i en liten bockserie och pep kanske lite också. Tyvärr höll matte fast i linan och vinschade in mig illa kvickt, och fick brännblåsor i ena handen. Alltså tyvärr kom jag inte loss, det hade varit SOOOOOO PEEEERFECT att få till ett litet busrace i hagen! Det där med brännblåsorna kunde ju inte jag hjälpa. Men matte skällde inte på mig iallafall, hon tyckte att det där var hennes eget fel att hon tog av sig handskarna. Jäpp, där var vi eniga för en gångs skull!! Sen fick hon spola handen i kallt vatten i stallet och jag fick äta hö inne i boxen efter att matte städat.

Hon är så himla lat, orkar hon inte köra ut mer än 5 kärror utan att bli helt svettig? Höhöhö. Nåt ska hon väl göra. Som sagt, magsjuka, det är INGET mot döds-kiss-sjukan och fotkräm i truten!!!

En annan bra sak som har hänt förutom att matte är tillbaka och klickar och ger mig havrekorn, det är att hon kommit på att jag är lite för smal trots att jag redan får fri tillgång på hösilage. Eeeexxxellent! Mer mat! Yes yes! 😀 Hon har åkt och köpt en jättestor säck lucern-stråhack till mig och tydligen ska jag kanske få olja också. Det låter mums! Helst vill jag ha några liter havre om dan, men det får jag tydligen inte av någon outgrundlig anledning. Snåljåp. Men jag satte glatt i mig lite lucern när hon provade först med lite av Agnetas för att kolla om jag ville ha. Det här är ju ändå riktigt käk, det var ju tur att hon inte kom dragandes med nån mer meningslös aktiverings-häst-slickgrej. Det var det sämsta skit jag sett i hela mitt liv. Hoppas hon ätit upp den själv. Det kanske är därför hon fick magsjuka? Gaaaaahahahaahaha!

Over and out från Tell!

https://www.instagram.com/p/BdSVbF5Hdi8/?taken-by=iqpic

 

https://www.instagram.com/p/BdSoidXHIon/?taken-by=iqpic

 

 

En reaktion på ”Llamaview

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s