Same procedure as last year James

Gott nytt år på er! Nu är jag tillbaka på jobbet, och Tell är tillbaka i sina vanliga konvalescent-rutiner. Alltså att jag kommer på morgonen och mockar och går en promenad med honom före jobbet, sen kommer jag igen och går runda nr 2 med honom efter jobbet. 

Nu när det varit många lediga dagar har jag bara gått ut med honom två gånger vissa dagar, det är inte alltid det passat att åka dit två gånger. Oftast har det blivit en gång, och en lite längre runda då. Sen blev det ju allt det här med panik-veterinär-grejen osv också, vi kom av oss lite med allt kan man säga.

IMG_5373

Jag dör, Tell ser helt galen ut här! Hahaha… men han går bara och sniffar mig i mössan faktiskt! Herregud, tänk att han är 16 år nu. (Vi firar igen när han fyller på riktigt i maj). Han känner sig inte som en dag äldre än fem… 

Imorse såg Tell ytterst förvånad ut när jag kom mitt när han stod och mumsade på morgonhöet. ”Kan det här verkligen vara min matte, vad gör hon uppe så tidigt”? verkade han säga. Hahaha! Han var iallafall jättelugn och snäll och gick efter mig som en hund och vi spankulerade morgontrötta omkring båda två på vår runda i skogen.

Idag kommer Matias familj, och Matias är i bryggeriet och häller upp öl på flaska. (Typ 2000 stycken så det här kommer ta ett tag). De skulle ju kommit i mellandagarna men då stoppade kräksjukan det hela. Barnen vill säkert följa med faster till stallet, så Tell kommer få mycket morötter nu igen. 🙂 Det är roligt att han tycker lucern-hack är så gott, han beter sig som att man gav honom en hel skål med godis varje gång det är dags för lucernhinken, han gnäggar som en galning! Han är inte jättejättesmal, men jag tycker nog att han gått ner lite så det är nog bra att han inte faller ur mer. Han är fin i kroppen annars och så. Senast igår stannade jag och pratade med en annan hästtjej i grannskapet och hon kunde inte tro sina ögon att han stått på box sen i början av november. Hon tyckte han såg ut att vara jättevältränad! Hehe. Det är väl olika vad man är van vid hur hästar normalt ser ut, min lille pelle är ju ett ganska muskulöst kraftpaket (även om jag själv tycker han fallit ur lite och ser mest ut som en lurvig ponny). 🙂 Jag är glad att han ändå är blank i pälsen och ser ut att må gott, tycker de brukar bli rätt raggiga och lite matta i pälsen av att stå inne. Fine lille lurvboll. ❤

IMG_5378

Nu ska jag försöka ringa Löberöd så vi kan boka ett återbesök där om några veckor. Då hoppas jag verkligen att allt ser bra ut så vi kan få ett igångsättningsprogram! Det kommer ju bli skritt ändå väldigt länge framöver men det vore fint att ha nåt att sikta på, att ha en plan. Och att få en plan för när han får gå ut med Tim i hagen igen! Nu får Tim gå med ponnysarna så länge. Han ser ut som en gammal farbror som håller ordning på de där odågorna. 😉 Fast den ena ponnyn är ju en gammal rutinerad fälttävlans-professor, men han är ändå en odåga tycker Tim.

IMG_5383

Tim med sin favorit-extramatte!

3 reaktioner på ”Same procedure as last year James

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s