Is-kaos, sprattel och besvikelser

Jag hade tänkt döpa det här inlägget till en lång radda svordomar. Men nu har jag ändrat mig, så hemskt är det faktiskt inte. Men ett tag kändes det så! Och lite kan man få gnälla. Min häst är långtids-konvalescent och det är vinter och blött och kallt. Bara det liksom. 😉

  • Vi gick från att ha -14 igår till +8 idag. Detta innebar inte bara att jag skottade fram mitt släp helt i onödan igår, dessutom hade allt förvandlats till en enda ishalka blandat med fyra dm tung blötsnö-sörja ovanpå idag. PÅ VÄGEN. Ingen plogar här i Småland förrän efter några dagar eller så. När alla redan kört fast och kört i diket. Det var knappt att jag kunde köra TILL stallet imorse och det var utan släp. Men men, det var bara hålla tungan rätt i mun.
  • Ishalkan utanför stallet gjorde att det var nätt och jämnt att jag kom upp för backen med släpet när jag kopplat det. Trots bra bil och bra dubbdäck. Men det gick till slut. Det var också lite av en gåta hur jag skulle få in Tell utan broddar, in i släpet. Med tanke på att det var minst sagt bambi-varning fram till släpet. Jag slängde ut lite grus, har alltid en hink med grus i bilen på vintern.
  • Tell kände sig oerhört taggad, ville ut på promenad och skulle prompt INTE in i släpet. Allmänt sprattel på blankis utan broddar var en mycket bättre idé tyckte han. Jag såg framför mig hur jag fick ringa till Löberöd och säga att vi tyvärr inte kunde komma för hästen har sprattlat på isen utanför stallet och brutit alla fyra benen.
  • Som väl var kom Agneta till undsättning, hon hade som tur var glömt sin matlåda och kom hem för att hämta den. Tack lyckliga stjärna! Hon fick gå bakom Fjant-Jöns-Allan häst och vifta lite. Sen gick han på. Och mirakulöst fick jag upp lite fart med släpet och kom ut från stallplan, sen vägrade jag stanna (inte ens för stopplikten ut på stora vägen) men i den halkan och lössnön hade jag aldrig kommit framåt igen i så fall! Det är inte ofta jag verkligen behöver en fyrhjulsdriven bil men denna gång hade det definitivt hjälpt. Tur jag har min norrbottniska heder att försvara.

Efter denna morgon-pärs gick det iallafall bra ner till Skåne och Löberöd. De stora vägarna var ju inget problem att ta sig fram på. Väl där så gick det inte så bra, eller ja det beror väl på hur man ser det. Det var typ INGEN skillnad sen sist. Jo han var ännu mindre pyttelite halt i trav nu än sist. Och det går väl åt rätt håll antar jag, det är inte värre iallafall. Det kan det ju också bli. Så det får man väl vara glad för. Det syntes absolut ingen skillnad på röntgen. Fast det trodde jag inte heller. Staffan är hur som helst fortsatt positiv. (Det är bara jag som är deppig). Jag ska tillbaka dit igen om en månad, då tror Staffan att Tell skulle vara helt bra. Även i trav. Det vågar jag ju inte tro på nu… 😦

Jag är så less, jag trodde verkligen vi skulle få börja sätta igång nu. Men icke. Status quo i en månad till. Ut och gå, morgon och kväll. Brodda hästen, brodda mig själv. Tusen reflexer. Regnjackor. Lera. Inte släppa ut honom i hage nu heller. Blähhhh!!!! Jag känner mig som en deprimerad NH-människa som går där med min häst och tränar lite tricks ibland. Suck.

Jag får börja ha nedräkning till sommaren istället, den vet jag ju kommer iallafall. Jag har varit så säker på att Tell kommer bli bra, och det är jag i och för sig fortfarande. Men det vete tusan hur länge det kommer ta, och hur fattig jag blir under tiden. 😦 Det är ju inte direkt gratis att köra till hästklinik en gång i månaden i evigheters evighet. Vi får väl se.

Idag ville han åka hem från Löberöd iallafall den räven och gick snällt in i släpet när jag lastade honom själv. Det är tur jag älskar den här hästen så mycket. 😉 ❤

https://www.instagram.com/p/BeVKnEune8u/?taken-by=iqpic

3 reaktioner på ”Is-kaos, sprattel och besvikelser

  1. Beata skriver:

    Så trist att Tell inte var jättemycket bättre 😥 Men veterinären tror på honom 👍 och det är ju bra. Snart är ni igång igen.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s