Världens bästa hästvakter

Nu har jag kommit hem från Göteborgs filmfestival. Ni som följer den här bloggen vet ju att jag jobbar med film, och hela Sveriges filmbransch är på Göteborgs filmfestival. Så är det bara. Hästbranschen och filmbranschen har många likheter faktiskt, man är lite som en stor familj och det är ju väldigt roligt att träffa alla man känner på en och samma plats! 

Det är fantastiskt roligt på filmfestivalen, men så sjukt intensivt så man hade behövt vara ledig i en vecka när man kommer hem. 😉 Det är ett mirakel att jag ännu inte dött genom att bli överkörd av en spårvagn, eller på grund av sömnbrist. Och jag var så innerligt glad att jag har tre fantastiska hästvakter som hjälpt mig med Tell när jag behövde åka bort i fyra dagar. Tack underbara ni!!

Tell verkar ha skött sig ganska bra. En hoppi-popcorn-tosse-dag bara. Resten snälla dagar. Popcorndagen hade jag lite på känn eftersom han tyvärr fick stå inne två dagar efter vi var hos veterinären och han blev behandlad igen i bakknät. Klart man är lite glad när man väl får gå ut på promenad sen.. 😛 Så det var ju lite dålig tajming.

Hästvakterna har alltså gått ut på promenader med min lurviga lama, mockat och fixat mat OCH dessutom tränat tricks med honom! 😀 Här är början till att lära honom apport. Nu har han lärt sig att han ska nudda med nosen på den här locket (eller hink, vad man nu använder). Denna film fick jag skickad till mig när jag var i Göteborg. Dog nästan av lycka! ❤

https://drive.google.com/file/d/1jMm-cfUDnJsNwwpjyesafZR2Qy4Dfcea/view?usp=sharing

IMG_5716.jpg

Duktigaste hesten och världens bästa hästvakter!

Jag var helt off från hela världen runt omkring när jag var i Göteborg, i vanlig ordning. Hade ingen susning om att tex Ingvar Kamprad dött och att Steffi och Sparven vann världscupen. Men det hann jag märka som tur var, och sen kollade jag på SVT play mitt i natten på hotellrummet OM och OM och OM igen så nu har jag sett omhoppningen 10 000 gånger. Gudars vad jag grät. Så underbart!!!! Gråter typ fortfarande om jag skulle se om den igen för 10 001:a gången. Jag lovar. SÅ värda. Och de är så fina tillsammans! En inte så lätt häst, men med spetsade öron, de litar SÅ på varandra och så Steffi som rider 1,60-hinder utan stigbygel och sitter som en gudinna ändå. Ja. Detta var väntat förr eller senare, men REDAN! Vilka världsstjärnor! ❤

PS. Ni måste läsa Saras härliga blogg! Tråkigt att Tibelle tog en tugga av dig Sara, jag beklagar verkligen! 😛 Men så klokt skrivet. Helt min filosofi också i grunden, att låta hästar vara hästar och hantera dem utifrån ömsesidig respekt.

När jag går med Tell så låter jag ju honom ta lite egna initiativ, nosa på saker eller ta en tugga av en gran exempelvis. Han får gärna nosa på mig också och buffa med mulen i min mössa, men nappar han på mig med tänderna är det ett bestämt NEJ. Inga tänder tack!! Busig som han är så märker jag att han försöker ”retas” lite valack-aktigt och nafsar ytterst försiktigt precis så jag inte ska drämma till honom med grimskaftet på nosen. Han vet gränserna själv! Och ofta räcker det med att jag tittar på honom så går han som ett ljus. Hahaha! Jag frågade hästvakterna om han nafsat något på dem när de gått på promenad, men icket! Hehe, den räven, han vet vem som är vem i det här stallet.. 😉 Matte kan man busa med och reta till vansinne minsann! Och sen säga till sig själv, ELLER se extremt oskyldig ut. Det är inte ofta jag fått sopa till honom med grimskaftet på nosen, men det gör jag om jag måste. Oj vad han ser skyldig ut då… 😛 Men det får ju inte bli farligt. Och jag tror han tycker vi har det ganska fint tillsammans. Jag har en väldigt levnadsglad häst, och det är jag så glad så glad för! 🙂

https://www.instagram.com/p/Bekf9ZlHQsE/?taken-by=iqpic

 

2 reaktioner på ”Världens bästa hästvakter

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s