Det går bra nu

Hej på er! Här sitter jag och försöker just nu röra mig så lite som möjligt. Det småländska ordet ”leabröten” har fått ett nytt ansikte – jag. Om det ändå vore träningsvärk från ett härligt ridpass eller så, men nej nej. Jag börjar bara bli gammal, och klantig på det dessutom!!

I söndags följde jag med till Kalmar som hästskötare, det är ju alltid en bra idé att anmäla till tävling i februari tills man väl ska dit. Då brukar man ångra sig. Men fram kom vi i snöyran, sen fortsatte snöyran hela dagen och typ halva startfältet strök sig. Men Anna och Agneta red, och tur var väl det! Det blev jättefina ritter, och det var roligt att vara med på tävling igen även om det visserligen är ännu trevligare när solen skiner och det är varmt. 😉 😀 Agneta blev tvåa i 1,10-klassen så Taleya fick gå in och hämta pris. Duktig hest! Anna och Faial fick också en rosett för sin felfria runda i första klassen. Sen trillade nån bom för dem båda i nästa klass, men oj så många fina språng! Rytmiskt och fint. Jag ser ju sällan andras tävlingsritter när jag själv tävlar, men det gjorde jag ju nu när jag var med som medhjälpare. Anna sa att ”det är ju bara idioter och proffs som är ute och tävlar idag” och det var ju skönt att mina fina vänner rider som proffs och inte idioter! Hahaha! 😀

https://www.instagram.com/p/BextSEtHkkl/?taken-by=iqpic

Det sämsta med dagen förutom skitvädret, var att ena bilen betedde sig märkligt (men vi tog oss hem som tur var), och att jag lyckades dra till ryggen så det gjorde ont nå så jävulskt. Jag skulle bara höja armarna och ta av mig huvan på jackan inne i en varm cafeteria!! Då högg det till. Jävlars vad ont det gjorde. Kunde knappt röra mig. Jag har aldrig haft ont i ryggen i hela mitt liv vad jag kan minnas. Det vill jag verkligen inte ha igen! Fy så handikappad man blir! Jag fick iallafall två panodil av snälla människor i cafeterian och sen försökte jag hålla mig igång och hålla mig varm hela dagen för det blev värre när jag var stilla. Det är iallafall inte så svårt att hålla sig igång på hästtävling. Och Taleya är ju gudasnäll att gå med. Fina Hermelina. ❤

Dagen efter fick jag fortfarande äta värktabletter för att inte stelna till allt för mycket, och det kändes ändå bättre. Var duktig och tog på mig själv broddar också och inte bara hästen när vi skulle ut och gå. Tror ni inte att jag ändå lyckas med en riktig Kalle Anka-vurpa för första gången på hela vintern och plötsligt bara ligger där helt platt på rygg på en hal stenhård väg mitt i skogen. Tell stod ovanför mig och nosade mig i ansiktet. ”Men matte, varför lade du dig ner”??

Kunde inte låta bli att gapskratta åt hela eländet. Sen gick jag där och skrattade och försökte hålla mig på benen, Tell undrade nog vad jag höll på med nu också. Vi träffade vi på Mia och Wilma som var på väg hemåt från sin skogsrunda så fick sällskap med dem hem. Tell såg lättad ut över att slippa umgås med bara en knäpp och halt matte. Hästsällskap var väldigt poppis. Nu har vi mycket snö igen och i natt var det -16 grader. Riktig vargavinter. Vackert är det, och sånt här före på skogsvägarna hade ju varit super om man hade färdats med SPARK (eller till häst) och inte till fots!! 😛

https://www.instagram.com/p/Be0hLjynqtH/?taken-by=iqpic

Hur jag känner mig idag? Ja, min kollega Patrik sa att jag såg rätt ”leabröten” ut. Jo tack. That´s me! Men inget är brutet iallafall. Det hade kunnat vara värre! Jag överlever. 🙂

2 reaktioner på ”Det går bra nu

  1. Beata skriver:

    Krya på dig 😊 Inte kul att ha ont i ryggen 😥
    När får du sitta på Tell när han skrittas? Är ju lättare än att halta fram jämte honom 😟

    • Ida Qvarnström skriver:

      Jag satt på honom i lördags, då höll han ju på att bocka av mig. 😆 Men ja jag håller med dig, mkt bättre att sitta till häst när det är halt!! Fick göra undantag då och då men mest ska jag ju gå med honom nu fram till nästa återbesök. Får väl göra nåt bra så helst både häst och människa klarar sig tänker jag 😂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s