Mysig helg

Hej på er! Hoppas helgen varit mysig! 

I fredags hade jag lite middag här hemma med några vänner, jag bjöd på vin och tapas. Asmysigt! 🙂 Fick en sån himla fin lama-present också av Hannah och Elin ❤ Tycker det ser ut precis som Tell!! Fast rosa. 😉 Den har ju till och med nån slags sadel på sig.. hahaha!

https://www.instagram.com/p/BfSwqVDHPv5/?taken-by=iqpic

I lördags var enda dagen på hela veckan som Matias inte jobbade, eller ja naturligtvis jobbade han ändå fast med bryggeri-business. Han frågade om jag ville hänga med till Vemboö utanför Urshult och hälsa på några som har en ekologisk äppelgård, han ska  börja göra cider på deras äpplen. Det ville jag såklart! Det är SÅ himla fint i äppelriket i Småland, även på vintern. ❤ För den fina utflykten hann jag med att åka till stallet och gå ut med min (för dagen snälla) häst, och så kolla på damstafetten i OS. Mycket noga uträknat så jag skulle hinna hem till den! Mvh sportnörden.

Idag var jag först i stallet på morgonen, Tell var snäll och höll sig i skinnet idag med. Tror i och för sig det beror på att min nya strategi är att gå lite kortare sträckor med honom, så han inte hinner börja toka till det. Det kan verkligen gå från noll till tusen, och när väl propparna börjar gå på den hästen så går ju verkligen HELA proppskåpet… det är liksom bättre att försöka rädda upp situationen innan det har hänt nåt. Hur lätt det nu är. Men iallafall, vi går lite kortare promenixer, gräver lite i snön, nosar på några kompisar, och sen går vi hem och tränar på tricks istället. Mycket bra tycker både häst och matte. ❤

https://www.instagram.com/p/BfTuqp7nTvZ/?taken-by=iqpic

Sen var jag dit på kvällen också, nu är stallfamiljen på semester så jag har kvällspasset nu i en vecka framåt. Jag tog in de andra hästarna från hagarna (de är 9 totalt) och kvällsfodrade. Det gick bra, den enda lilla incidenten var väl att stona naturligtvis var lääääängst ner i sin jättestora hage och tänkte inte hjälpa till med att komma, så jag fick pulsa i snön hela vägen ner. Kändes som två kilometer. 😉 Fick på grimma på en av de söta unghästarna och började gå uppåt stallet med henne. När vi var nästan framme fick alla de andra ett ryck och kom sättandes i full racergalopp förbi oss. Den lilla svarta hestfian blev lite yster och sprattlade lite men stannade ändå kvar hos mig. Hade verkligen inte bannat henne om hon kommit loss. Det är ju sånt som händer. Men det är väl en fördel att brottas dagligen med ett bra mycket större och starkare djur, mig kommer man inte loss från i första taget! Hähä.

Just den här lilla donnan ville jag gärna få in ganska tidigt i ordningen för hon har enligt utsago satsat på trådarna några gånger och ibland kommit lös dessutom när hon tycker att hon ska få gå in. Jag baxade ut henne ur stohagen, stängde trådarna, och sen har vi två trådar till längre upp i en slags ”förhage” upp mot stallet, och jag undrar om hon kanske är van vid att det är öppet där? Hur som helst gick hon in i den övre tråden med nosen och SPRANG sen baklänges och fnorkade och fnös, stackarn! Nu måste hon iallafall ha fått respekt för tråden, även om det inte var meningen. Men jag tappade henne inte nu heller. Jag tog den fnorkande lilla svarta fian och gick in i stallet, så duktig häst. Hon följde med fint, inga problem. Trots en snöplig el-kyss på nosen. Därefter gick allt bra och inga fler incidenter hände.

Nu väntar jag på att pärlan ska komma hem från sitt pass på industrin så vi kan kolla på sista avsnittet av BRON! Nu kan jag inte kolla några sociala medier alls för jag vill inte veta i förväg hur det slutade. Hej svejs! Nu till veckan ska jag börja rida Ulrikas hästar, återkommer med rapport om hur det går! 🙂

https://www.instagram.com/p/BfWVZq7HUej/?taken-by=iqpic

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s