Ridlyckan!!

Tack Ulrika. Och tack Charizma!! Jag har liksom inga ord för hur roligt det är att rida. Känner mig som en lycklig ponnyunge som sitter där med ett stort flin. Man kan vara en lycklig ponnyunge även i 38-årsåldern, uppenbarligen.. 😀

Jag var lite nervös när jag åkte till Ulrika efter jobbet, visste inte alls hur det här skulle gå. Men sen träffade jag på Ulrika och hennes trevliga mamma utanför stallet och så tog vi in lite hästar från hagarna. Jag fick rida på Charizma (Chess-Rebel Z) som är deras egen uppfödning (och till salu), tror nog tyvärr hon blir såld snart. Bakom Chess är det ju Cortez och Cor de la Bryere, och på mödernet har hon med både Ramiro Z och Electro! Hon har alltså grym hoppstam. Så himla härlig häst. Hon är 11 år och går 1-stjärnig fälttävlan och 1,30-hoppning. En stor och reslig donna, säkert över 1,70 som ser ut som en new forest-ponny fast stor häst med sin bläs och lockiga långa ponnylugg! Ursöt!! Begriper inte att hon inte är såld redan, nån kommer få väldigt roligt med den hästen. ❤

https://www.instagram.com/p/BfbTQDsnGqJ/?taken-by=iqpic

Jag kände mig sjukt otränad och kasade omkring i en något hal hoppsadel med för långa läder, men det var den enda 17,5-sadeln som Ulrika hade, haha! De andra hade ju mina ben inte fått plats i. Mvh långskånken. Den här hästen påminde jättemycket om stoet jag fick låna i Boden, Sara! 🙂 Hon hade exakt likadant bett dessutom såg jag sen! Smalt tvådelat. Hej vad det gick, glad och positiv häst med stora supertrevliga gångarter och långa bakben och lång rygg. Sååå härlig galopp och man får direkt känslan av att hoppa terräng eller banhoppning är ju inte svårt med den här hästen. 🙂

Vi försökte hitta varandras knappar idag, och jag försökte även hitta mina ridmuskler och komma ihåg hur i hela friden man gjorde. Snäll häst som stod ut med det! Jag red en massa övergångar och tempoväxlingar i Ulrikas fina ridhus. Så lyxigt att få rida en så välriden häst, och allt jag ”upptäckte” med henne kände Ulrika helt igen, t ex att hon gärna vill sätta över en på högersidan och tycker man är pissjobbig om man vill sitta kvar på mitten över henne i vänstergaloppen. 😉 Och att hon gör lite tvära avsaktningar om man inte passar sig. Så det var ju skönt att jag har kvar lite ridkänsla och hästkännedom! Det kändes ovant att få mana på fröken att ha på motorn av sig själv, med Tell är det ju mer att man försöker att lugna ner den där varvande motorn så den inte ska gå fullständigt i spinn! Där är liksom inte problemet att motorn ska vara påslagen.. 😉 Det är sååå roligt att rida hästar som är annorlunda från ens egen, det är liksom samma saker man gör fast på ett annat sätt!

Fröken Charizma och jag kom ganska bra överens på slutet och jag fick till flera fina växlingar mellan gångarterna när hon inte ”dog” utan fortfarande hade motorn igång. Det gick bra när jag använde min kropp och inte mina händer. En fin och välriden häst.  Och känslig! Och hon försökte inte slänga av mig, även om hon lätt hade kunnat med den kraften i galoppen. Hon påminde lite om Nova också, men Charizma var inte alls lika skarp i humöret som Nova kunde vara. Det är ju lite speciellt med ston, man får liksom truga lite mer med dem tycker jag. 🙂 Valacker kan man mer säga till, men här får man vara tydlig men ändå locka och pocka lite. Hon frustade mycket och verkade ändå gilla mig, som väl var. Jag hade verkligen förstått henne om hon inte gjort det. Haha! Världens mest rid-otränade tant på ryggen som skumpade omkring och kände sig lite som en ridskoleryttare.. men ååååå så roligt det var!!!!! Jag dog nästan av lycka. ❤

Skau0308rmavbild 2018-02-20 kl. 22.57.59.png

Planen var att åka hem och äta och sen åka till nästa stall, men jag var så full av endorfiner så jag klarade mig bra på lite drickyoghurt och en banan som jag hade i bilen. Tell som var rätt peppad fick en pytteliten shot av Pleg-gelé i munnen och sen gick vi ut en runda efter en stund. Gudars så skönt att han var lugn och snäll, men inte helt avtrubbad som tur var. TACK Löberöd för detta!! Han gick och sniffade mig i nacken och vi hade det så mysigt. Han var liksom sig själv fast den lugnare varianten. Nu hoppas jag ju att jag inte ska behöva droga honom varje dag, men åhhh så skönt att ändå ha den där gelén nu så vi inte behöver utsätta oss för farligheter i onödan. Lille häst, vad jag älskar dig!! ❤

PS. Här är Ulrikas supersöta unghäst som också är till salu, extremt okomplicerad. Önskar att jag haft råd med en till häst.. Ska ni inte ha en Dirco-häst till Beata? 😉

2 reaktioner på ”Ridlyckan!!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s