Sköna söndag

Den här veckan har varit lite intensiv. Mycket på jobbet, ridit hos Ulrika två gånger, och så lite extra att göra i stallet när stallfamiljen varit bortresta i veckan och vi har varit ett gäng som har turats om med morgon-middag-och kvälls-stalltjänst. Känns som att jag mest suttit i bilen, och när jag inte har varit i bilen så har jag varit i nåt stall. Så skönt att det är helg och man kan vila upp sig lite!

Den här helgen var verkligen välbehövlig, och idag hade jag inte morgonutsläppet i stallet och kunde ta det lite extra lugnt. 🙂 Var i och för sig där kl 9 och gick ut med Tell och mockade, sen åkte jag och åt brunch i stan med två fina vänner. Så mysigt! ❤ Det är kallt och soligt här och mycket snö för att vara i Småland, nästan så man känner att det är NU man borde firat jul och inte för två månader sen. Men nu tycker jag det får räcka, är ganska less på snö kyla och vinter nu. Det är iallfall inte lerigt, det får man vara glad för!

Igår var det helt underbart att vara ute i solen, det var nästan så man hade kunnat sitta vid en husvägg och sola! Nästan! Det var iofs lite för många minusgrader för det men solen värmde gott. Idag hjälpte inte det så mycket med solen kan jag säga, nordanvinden bet i kinderna så man liksom glömde andas och frös mest till is. Tell däremot glömde inte alls att andas och tyckte det var oerhört festligt med sol och iskalla vindar och började ladda på för att fira detta rejält. Men han höll sig i skinnet, det var mest att jag blev genomblöt i svett av att behöva gå så fort med honom i snön. Men bättre det än att han satte av i värsta winter yahoos.

Igår morse när jag morgonfodrade alla hästarna hade han väldigt livlig morgongympa i boxen och pep och bockade och for runt som jag vet inte vad, så då spetsade jag faktiskt hans frukost med lite plegg-gelé. Känner mig helt hemsk när jag drogar honom och brukar försöka undvika det in i det längsta, men å andra sidan är jag säker på att det här är precis rätt preparat och det är onekligen bra att ha ibland. Han är liksom fortfarande busig och glad även när han fått lite gelé, men de där allra värsta tokerierna försvinner. Precis vad jag ville.

På tal om busig. Han har börjat med två otroligt Tell-aktiga upptåg på sistone. Allt för att göra sin matte gråhårig och livet lite roligare! Bus nummer 1 är att (helst utan att jag märker det) få fatt i longeringsdeltat som sitter i bettringarna och ta in det i munnen och gå och tugga glatt på det. När jag säger åt honom att han inte får så bockar han gärna istället och piper som en liten gris. En gång blev jag less och spände deltat på ett annat sätt så han inte skulle nå det med munnen, jag tycker ändå det är bra att ha för jag gillar inte att sätta linan direkt i bettet, då håller det ju bara i ena bettringen. Då tog han helt resolut grimskaftet i munnen istället och gick där som en hund och bar sitt koppel. Och vägrade släppa det. Suck… Så ja, det här har vi lite diskussioner om. 😉 OM han skulle dra iväg som skjuten ur en kanon så tycker jag att det är lämpligast att han bara har ett vanligt bett i truten och inte resten av alla prylarna vi har kopplade till tränset. Det tycker inte han.

Det andra buset är faktiskt ganska roligt, och det har inträffat i och med att vi har tränat ”target”-tricks ganska mycket, alltså att han ska nudda med nosen på olika föremål, oftast ett lock som jag slänger på olika ställen i hans box. Det älskar han. På något vis har han fått för sig att han ska slicka på locket, jag förstår inte riktigt varför. Jag klickar så fort han nuddar det med nosen, men han sträcker ändå ut tungan och slurpar på det som en ko för säkerhets skull. Det gör väl inget, men nu tror han att varje gång man sträcker ut nosen så är det lika bra att sträcka ut tungan också! Så om jag pussar honom på nosen så kan det hända att man även får en rejäl ko-slick över hela fejan också på köpet. Det gäller att vara beredd. Han är för rolig detta djur! ❤

https://www.instagram.com/p/BfksUGRHHMQ/?taken-by=iqpic

Ps. Det har ju varit tråkigt att inte kunna se OS på SVT, men det kan man iallafall göra rätt mycket när det gäller Göteborg Horse Show! Nu bänkar jag mig för världscuphoppningen i eftermiddag. Och VILKEN RITT Cathrine Dufour gjorde i küren häromdagen, jag grät! Ni mååååste se den. De är verkligen ett, hon och hästen! Så underbart att se. Här hittar ni hela küren. Vill också tipsa om programmet ”Hästhelg” på SVT som leds av Carl Hedin, kul! Se det också!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s