Nationellt isdygn – då kör jag till Skåne med hästsläp.

Hallå allihopa! Igår var lite av en pärs. Vädret var delvis att skylla, men det gick bra ändå. Så kan vi sammanfatta det hela!

IMG_5915.jpg

Fjällenkänsla fast i Småland. Här var innerdörrarna fortfarande hela. 😉

Tell och jag rullade ner till Löberöd igår, fick reda på att han inte är halt mer och springer rakt och fint, jag ska nu skritta honom uppsuttet i 4 veckor och ser allt bra ut då så får jag börja trava sen. Så långt allt väl! Det var ju goda besked. 🙂

Naturligtvis hade jag kollat vädret före, det gör jag alltid och särskilt när jag ska köra med hästsläp. Inga varningar eller så, de hade visserligen snöstorm på typ Öland men det är ju helt andra hållet. Ja, det är skitkallt här också och blåser så det känns som sibiriska tundran. Men det var ju ingen större fara att köra till Skåne och tillbaka enligt det jag kunde utläsa. Däremot visade det sig sen att de 15 sekundmeter vind som SMHI trodde att det var i Skåne förmodligen var närmare det dubbla. Och när jag kom hem till Växjö igen började det snöa, så då fick jag köra i 40 km/h hem den sista milen för det var ganska dålig sikt. Men i stort gick det jättebra att köra.

Isvindarna samt allmän överskottsenergi resulterade i att Tell tyckte att det var en ytterst dålig idé att överhuvudtaget åka dit. Jag fick till slut ringa dit min arma sambo som stängde av bryggverket och kom och hjälpte mig få in herr skeptisk häst i släpet. Matias är verkligen världens pärla, jag hade ringt alla andra som bor nära före det men ingen var hemma. Matias kan inget om hästar, och han vet inte hur man gör när man smackar heller kom det fram! Hahaha. Han är lugn och trygg iallafall. Det är det viktigaste. Och med tydliga instruktioner från mig på vad han skulle göra så gick det bra. 🙂

Det gick bra att köra både dit och hem, vägarna var fina och snöfria, det kändes ju lite att det blåste men det var bara att köra lugnt. Tell åkte så snällt där bak. När vi skulle hem däremot så blåste det så mycket så jag knappt fick upp släpet i vinden, dessutom blåste en av mina innerdörrar av och knäcktes helt, så vi fick lasta Tell och sen klappa igen bakluckan i princip eftersom den innerdörren var helt kaputt. Jag var iallafall smart nog att köra runt ridhuset och ställa mig på baksidan, annars hade vi ju aldrig fått in hästen då heller i den fruktansvärda sibiriska is-vinden. Men där bakom ridhuset/ladugården gick det bra. Tack till de två snälla veterinärassistenterna som hjälpte mig med detta!!

Staffan såg jätteglad ut på undersökningen och sa flera gånger att han absolut tror vi är ute och rider fälttävlan igen i sommar. Det hoppas jag verkligen på. En annan grej som kom fram när vi stod och kollade på röntgenplåtarna och jämförde med gamla plåtar från när Tell var fem år, var att detta är ju samma cysta som han opererades för då. Jag har hela tiden trott att det var en NY cysta, förstår inte hur jag kunnat fatta så fel, men det känns ju nästan bättre att det var den gamla och inte en till som uppkommit! Det ser fortsatt fint ut på röntgen även om man inte ser nån direkt läkning än av cyst-eländet. Det tar nog minst ett halvår. Men det är stabilt, den växer inte, skruven sitter jättebra, och om han nu inte heller är halt mer så är ju detta absolut på rätt väg. Jag tror nog att det kommer läka helt så småningom. Men jag förstår att det tar tid med ett 4 cm stort hål mitt i benet.

Nu är jag så less på vinter så jag nästan kräks, hoppas verkligen detta var sista gången för i år som jag skottar fram mitt släp ur en stenhård driva i piskande isvind. Brr. Nästa gång vi ska på återbesök är efter påsk, om det inte är mera vårlikt väder då så vet jag inte vad jag gör!! Nu ska jag se om jag kan beställa ny tjock marinplyfa på nån bygghandel och be någon snäll bonde jag känner bygga nya bakdörrar till släpet. Det skulle jag ju ändå behöva göra förr eller senare på det där gamla älskade trotjänar-umesläpet. Nu blir det förr istället för senare.

Tjipp ohoj!

https://www.instagram.com/p/BftlFUfH7L8/?taken-by=iqpic

https://www.instagram.com/p/BftvaSTHtWm/?taken-by=iqpic

5 reaktioner på ”Nationellt isdygn – då kör jag till Skåne med hästsläp.

 1. Maria skriver:

  Men oj, att du körde i det skitvädret somvar igår, tur det gick bra. Och tur att det inte var idag, snö på tvären här nu. Skönt att Tell är så bra att du kan rida igen!

 2. Sara Palmman skriver:

  Överluckan på vår transport har också blåst sönder en gång. Gissa var? Japp, på kliniken i Löberöd 😂 Härligt att höra att du får börja sätt igång honom 👍🏼👍🏼👍🏼

  • Ida Qvarnström skriver:

   Haha! Det är obegripligt att det kan blåsa så enormt mycket där, det är ju ändå hus på tre sidor på den där innergården!! Eller ja det var ju det förstås då, att det är ju Skåne… 😆😱😂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s