Alla rider terrängkurs för Yogi, jag skrittar i ridhuset och är sååå lycklig!

Japp, precis så är det! Mitt FB-flöde svämmar över av härliga inomhusterrängklipp från en Yogi Breisner-kurs som tydligen alla jag känner har varit med på. Ser så roligt ut! Och nästa helg är det tydligen terrängridning UTOMHUS i Skåne på flera håll, om nu inte vädret ställer till det. (Alltså ställer till det i form av minusgrader så marken är för hård. Inte nåt annat, typ 1000 kubikmeter snö och blankis som resten av landet minus Skåne har. Så ja. ”Ställa till och ställa till”. Det är ett avlångt land, ha!) 😛

Men jag var faktiskt inte ironisk i rubriken. Jag var sååå lycklig, och Tell med, ikväll i ridhuset! 🙂 Vi har haft det lite tufft på sistone, eller särskilt jag har väl haft det lite tufft. Sidvind och omväxlande plus och minusgrader har gjort att underlaget är rent ut sagt förjävligt överallt, bambi på hal is är en underdrift. Utom möjligtvis på vår ridbana där det är djupsnö istället (det vet jag för jag pulsade runt där i 10 varv med Tell imorse). Tell är så pigg och känner sig så fräsch så han nästan rev stallet häromdagen och stallfamiljen klagade på mig att jag inte aktiverade honom tillräckligt. Nu sa de väl säkert detta snällare, de menar ju väl, men jag kände mig som världens uslaste hästägare. Det är ju inte så att jag inte redan tycker det är asjobbigt att ha honom på box och gå omkring med mitt vilda djur (eller rida) i denna förbannade pissvinter, dag ut och dag in, oftast två gånger om dan. Och så räcker liksom inte det.

Men men, det är ju inte lönt att deppa ihop. Jag övertalade ridhusinnehavarna att få köpa ridhuskort nu, och inte behöva betala för ett halvår. Egentligen säljer de bara säsongskort men de var snälla och tyckte nog synd om mig. Så ikväll fick vi sällskap ner till ridhuset och Tell var så LUGN, GLAD och LYCKLIG! Han skrittade så fint och mjukt, sög på bettet, lyfte ryggen och var bara så TOTALT NÖJD. Jag har skrittat runt på en glad och avspänd häst i ett ridhus i en halvtimme en måndagskväll mitt i mörka vintern. Och det var fan i mig det bästa vi gjort på länge! ❤ 🙂 Hehe. Kunde man inte tro!

Min lille häst är en arbetsnarkoman. Han vill jobba, även om det är i skritt. Och sätter jag honom bara i arbete och han kan få knata på där och ta i och trötta ut sig lite, så är han så nöjd så nöjd. Det spelade ingen roll ens att andra galopperade runt omkring oss. Han var med mig och lyssnade så fint, skrittade på och frustade. Såhär mysigt och avspänt kommer vi garanterat inte ha det varje dag även om man får önska, 😉 men man får vara glad för stunder som denna! ❤ Och det är jag verkligen. Älskade älskade lilla häst! Vi ska nog klara det här, du och jag.

2 reaktioner på ”Alla rider terrängkurs för Yogi, jag skrittar i ridhuset och är sååå lycklig!

  1. Beata skriver:

    Låter så härligt att ni kunde skritta i ridhuset. Snart kanske det blir lite trav.
    Vet precis hur det känns. Sara har skrittat Marco länge nu och det i ridhus då underlaget ska vara plant o fast. Nu äntligen är det trav o nån långsida galopp.

    • Ida Qvarnström skriver:

      Ja precis, det var därför jag fick köpa ridhuskort till slut. Du och Sara om några vet verkligen hur detta är! Vi har ändå haft bra underlag ute här fram tills nu. Mycket snö, fast och bra. Inte alls knaggligt. Men nu är det hemskt, blandning av isgata, snömodd och barmark OCH djupsnö. Ja om några veckor får vi börja trava, känns som att det går framåt bara av att vara i ridhus faktiskt! 😉 Såååå roligt att Marco är på g igen! Ja jisses vad sånt här är drygt. Håller alla tummar att Marco håller sig fräsch nu! Och Hedda med såklart. Det ska säkert gå bra! ❤

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s