Sällskap i snön

Hej på er! Hoppas ni har en bra helg!

Jag har det bra, tar det ganska lugnt och har varit i stallet en första vända imorse. Ska dit igen ikväll och rida en andra sväng (då i ridhuset). Tell berättar tydligt för alla inblandade att han behöver komma ut två gånger om dan, spelar ingen roll att det är helg. 😛

Ska inte tjata om vädret, ni vet säkert hur det är för jag ser ju att de flesta som läser här bor i Sverige 😉 Här får ni några bilder från dagens vinterväder här i Småland! Känns som rena fjällen. Detta kommer väl ligga till midsommar. Men Tell gillade att ha sällskap av den bruna ponnyrumpan iallafall, de var snälla fast det blåste halv snöstorm.

 


I torsdags fick jag rida en ny pålle hos Ulrika, jättejättestora Check Me (10 år). Tror de slutade mäta när han var 1,80. 😉 Det var många år sen jag red en så stor häst, ett tag kändes det ju som att jag ”bara” red såna! Kollade i spegeln i ridhuset och jag såg ut som ett ponnybarn på ryggen på honom. Och då är jag ju ändå 1,76 och har rätt mycket längre ben än Ulrika, haha!

Det tog ett tag innan jag hittade knapparna på den där jättehästen, första gången man rider en häst tycker jag inte heller man ska ”ratta runt” för mycket utan mer försöka ta det lugnt och känna in varann. Men på slutet kändes han fin och var väldigt ”med mig”. Jag hittade rätt när jag insåg hur mycket häst jag hade bakom mig (i och för sig var det ju häst överallt, gud vad stor han är!!), och bara fokuserade på den delen och struntade i det jag såg (alltså framdelen). Det brukar ju vara ett bra knep på de flesta hästar. Men ibland får man verkligen tänka extra på det så att man nästan tänker att man ”sitter på hästens bakben”. Gärna titta mot bakbenen/svansen också när man svänger för att verkligen få med sig bakdelen på hästen, det tycker jag också brukar funka bra.

Här är en bild så ni kan ser hur stor han är! 😉 Detta är från en fälttävlan i Hermanstorp, Tell och jag var också med på den tävlingen, kul!

Han var en rolig häst att rida, efter ett tag glömde jag bort hur stor han var. (Kom ihåg det igen när jag skulle av kan jag säga, jäklar var långt ner det var till marken!) Han har jättehärlig, stor och mjuk gång och en jäkla galopp, känns som att han har rätt lätt för sig trots sin stora kropp. Han kändes helt annorlunda att rida än Charizma som jag nu ridit ett par gånger, de är efter Chess båda två. De har olika mammor, Check Me är faktiskt helbror till Ulrikas bästa fälttävlanshäst Tipphex. (Chess-Pentagon). 🙂

Ikväll vill jag gärna beställa nån god mat av Matias som han kan få bjuda mig på när jag kommer hem från stallet. 🙂 Egentligen hade jag tänkt koppla på släpet och åka och hämta en tjock slitskyddsplywood-skiva som jag nu ÄNTLIGEN fått tag på för att kunna bygga nya innerdörrar. (De som blåste sönder i Skåne sist). Men jag orkar inte köra med hästsläp i detta väder om jag inte absolut måste. Jag får försöka asa hem den där skivan senare i veckan.

/Ida

 

2 reaktioner på ”Sällskap i snön

 1. Beata skriver:

  Ja vilket väder vi har 😟 Red ut en sväng på Ratzia o höll på att frysa ihjäl. Vi har noll grader men blåser iskallt.
  I skogen hade det tinat tidigare när vi hade varmare och nu frusit igen. Innebar isgata i varenda backe 😡 Fick vända hemåt tidigare än vad jag brukar pga halkan.
  Vill ha vår nu 😎

  • Ida Qvarnström skriver:

   Jo nu får det gärna bli vår! Ser dock ut som att det ska vara såhär hos oss hela mars ut. Lika bra att ställa in sig på det så får jag bli positivt överraskad isf om det smälter före det.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s