Sol!!

Jag vidhåller att jag gillar alla årstider, bara det är sol. Det var det idag. Att den dessutom jobbade rejält på att smälta all snö vi fortfarande har här var ju tacksamt. Men mest var jag bara glad för att det var sol. Jag har varit ute i stort sett hela dan och nu känns det som att jag varit i fjällen. Ansiktet hettar och man känner sig lite lagom grillad. Ahh! ❤

Vi körde skritt-grupp-uteritt idag med två hästar och en ponny. Jag var helt säker på att Tell skulle sköta sig, lugnt och stilla, soligt, med kompisar. Det var bara på ett ställe som friden bröts när han fick ett litet glädjefnatt och pep och bockade nåt plötsligt skutt. Jag satt kvar, och vårt sällskap skrattade gott åt det roliga åsne-pipet. Ingen av deras hästar hakade på buset som väl var.

Sen trodde jag allt var lugnt, det skulle jag inte ha gjort. När vi skulle rida in sista ”skogsrakan” hem så stod det en parkerad pickup där från nåt skogsbolag. Jag hann se två fötter som stack ut baktill ur bilen, så jag tänkte att det ligger nån mänska där och solar och trodde att hen var ensam i den här skogen.. och här kommer vi och förstör friden! Som tur var satte personen sig upp och sa hej till oss när vi red förbi, men Tell tyckte ändå att tillfället krävde en bock- och brallserie så jag fick träna min balans ordentligt. Blev lite svettigt där ett tag… men allt gick bra, han lugnade sig till sist och vi kom hem allihopa. Väl hemma fick Tell gå ut i sjukhagen som nu har tinat fram, jag lånade Tim som tryggt sällskap i hagen bredvid. Så mysigt! Skönt att sola pälsen en dag som denna.

https://www.instagram.com/p/BhENhUFHFyL/?taken-by=iqpic

Igår var det skitkallt och snöstorm här, och Tell höll på att bocka av mig på stallplan framför ridhuset, han skulle INTE hem för allt smör i Småland. Den dusten vann jag som tur var, men det var nära att jag fick hoppa av och gå med honom. Ibland är det bra att vara envis. Ibland inte. Det är nog bara en tidsfråga tills jag åker av. Hoppas jag ramlar i snö i så fall eller i ridhuset och inte på nåt stenhårt underlag. Nackdelen med att bli äldre är ju att man fattar hur ont saker gör. Men än så länge har jag suttit kvar iallafall, den här tanten får man inte av så lätt! Tänker att jag kommer ju aldrig våga rida 1-stjärniga hinder igen om jag inte vågar rida min egen (visserligen rätt pigga) häst i skritt. 😛 Men ja, jag fattar att jag inte ska göra nåt dumt. Ni behöver inte vara oroliga! 😉

Sen var jag och hämtade mitt släp också, världens bästa Jan har lagat det så nu har det nya bakdörrar! Jag skulle ju hjälpa till men hann inte, när jag ringde för att kolla när det passade att jag kom så hade han redan lagat det! Betalt vill han inte ha heller, han sa att han ville bli bjuden på fika. Så jag tog med mig en halv tårta som jag bakat. Det var han värd! Minst! Och min snälla kompis Anna som sponsrade mig med materialet. Jag älskar er!! ❤ Vad hade jag gjort utan mina underbara vänner??!

Nu ska jag försöka göra ett ryck och städa huset, ingen som gjort nåt i den vägen på hela påsken och nu ser det ut som jag vet inte vad. Siktar på att vara klar till när det är Homeland på TV. Ska bli så spännande! Hoppas ni alla haft en fin påsk och också kunnat njuta lite i solen som vi! 🙂

Ps. Läste nu detta och blev livrädd att jag trillar av Tell och han springer ut på isen och går igenom. Vi har många sjöar i Småland.. detta hände inte så långt härifrån. FY. SÅ. HEMSKT. OTÄCKT. Lovar att jag ska vara försiktig. 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s