Varit på visning första gången i livet

Då mina vänner har jag och pärlan varit på gårdsvisning första gången i livet! Första gången vi går på visning av nånting till salu överhuvudtaget. Men det här var ju kul! Nu vill vi gärna gå på fler visningar. 🙂

Det var oklart om vi ens skulle komma dit eftersom pärlan envisas med att köra bilen på ångorna innan han tankar. Det är inte direkt så att det finns mackar här inom fem mil här mitt i Småland, så det är lite sådär halvkul när bilens mätare visar att man kan köra 2,5 mil och man har tre mil kvar. Där tycker vi lite olika han och jag om ”spänning i vardagen”, hahaha! Jag såg framför mig hur vi skulle få soppatorsk och få gå de sista kilometrarna till visningen, och sen få tigga diesel på plats för att komma hem. Vi slapp det som väl var.

Jag gillade verkligen den här gården, den låg så vackert! Precis en sån ”gammaldags gård” hade jag gärna velat ha. Nu kommer vi inte lägga något bud, dels för att vi inte ens har pratat med nån bank än eller så och dels av några fler andra anledningar. Det var kul att lista plus och minus tillsammans, och sen åt vi thaimat i Åseda efteråt och pratade om livet. Sånt är fint. ❤

Plus med gården:

+ Fin ”stil”. Äldre charm, bra skick på det mesta.
+ Jordvärme OCH möjlighet att elda i vedpanna! Super.
+ Jättestor trädgård där man både har plats att odla en massa och ha hästen betandes i trädgårn om man vill. Det hade de uppenbarligen haft nu, med tanke på stängslet. Haha!
+ Superfint uthus med verkstad med vedspis, så mysigt! Och uppvärmd gäststuga, dessutom ett fint loft som man skulle kunna göra till festlokal eller nåt annat kul.
+ Stor ladugård i relativt bra skick med fyra hästboxar. Även om det var äldre stil var det absolut användbart och inte alltför skabbigt skick.
+ Många äldre detaljer kvar i huset som är från 1911. Alla gamla dörrar kvar, kakelugnar i nästan alla rum.
+ Bara ett par kilometer till ryttarföreningen med träningar och ridhus. (Obs detta plus sket nog Matias i). Ridvägarna såg också ut att kunna vara jättefina. Mycket mycket vacker natur och en bra bit från stora vägen.

Minuslistan:

– Fult renoverat från 70-talet och framåt. Man skulle få lägga mycket tid och pengar på att få bort plastmattor och heltäckningsmattor och fula innertak från 70-talet.
– Helt nytt men jättefult kök.
– Märkliga utbyggnader gjorda i omgångar. Stackars gamla hus.
– Hela huset indränkt i plastfärg utvändigt. Fula fönster.
– Allt var i fint skick utom taket, och sånt är ju inte jättebilligt. Dessutom visade det sig när vi gick på andra sidan ladan att DEN sidan av taket var helt kaputt. Så, nytt tak på både hus och lada behövs..
– Det rymdes iofs två mindre hästhagar på marken som ingick, och det fanns lite till mark som man kanske kunde låna/köpa/arrendera till hästhagar. Men det var väldigt lite. Och väldigt stenigt. (Som det ju ofta är i Småland tyvärr). Gården ligger på en kulle och det är en å på ena sidan (och sankmark) och på andra sidan bara skog. Mäklaren menade att man kunde köpa till mark, både betesmark och skog. Jo, skog kunde man kanske köpa som låg nära gården, Sveaskog brukar ju inte vara omöjliga. Men jag har ju hellre betesmark nära gården och skog längre bort i så fall och inte tvärt om… Det fanns fin betes- och odlingsmark i byn men inte i anslutning till den här gården. Man hade typ fått gå genom halva byn med hästen i så fall.
– Charmig och väldigt vacker by men lite varning på att så mycket var förfallet. Vill folk inte bo där, varför tar man inte hand om husen? Vilka är det som bor där? Sånt är ju svårt att veta…

https://www.instagram.com/p/BhHVoiPnby1/?taken-by=iqpic
Vad jag lärde mig: Jag vill hemskt gärna ha ett ställe som jag kan se framför mig att både Matias, Tell och jag kommer trivas på! ❤ Jag trodde inte jag skulle tycka det var så viktigt att ha häst hemma, men herregud köper man en hästgård så vill man ju att den ska vara bra. Nu får vi se, det kanske inte blir nån hästgård, men nåt kommer det säkert bli förr eller senare. Känns ändå som att vi lite är ”igång” nu fast vi bara kollat på en enda gård, hahaha! 😉 Det blir också spännande att se vad denna går för, även om utgångspriset inte är så saftigt kanske det blir det sen. Vi får se. Detta var ju verkligen att vara ute och ”reka” och det känns mycket spännande måste jag säga! Och så trivs vi väldigt bra med vårt nuvarande hem, så det var också ett plus att komma hem och känna sig så glad och tacksam över detta! Åh vad jag kommer sakna mitt växthus och vår fina utsikt (med mera), så det är inte lätt att hitta nåt som är bättre än det här inte! 🙂

Ni som läser den här bloggen som har (eller har haft) gård, vad tycker ni är det bästa med er gård? Vad önskar ni att ni hade vetat innan ni köpte den? Hade ni gjort nåt annorlunda om det var idag ni skulle skaffa gård? Vore jättekul och spännande att veta! Skriv hemskt gärna en kommentar om det!

 

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s