Hästen i våra hjärtan

Här har SVT:s öppna arkiv inte hängt med riktigt. Men det har youtube gjort, eller i varje fall Per Wilén som lagt upp sin filmproduktion ”Hästen i våra hjärtan” som han gjort tillsammans med Göran Lidén, SVT-journalist som länge jobbade här i Växjö/Kalmar. Det är absolut värt 50 minuter. Jag satt som klistrad. Trots den dåliga 80-taliga syntmusiken. 😉

Två av mina hästfavoriter, Linde Klinkowström von Rosens Castor som hon red runt hela Europa med på 20-40-talet, och även Petrus Kastenmans Illuster som han tog OS-guld med i fälttävlan 1956, är med i den här filmen. Men framför allt får man lära sig om vår historia utifrån hästens viktiga roll(er). Dessutom är ju hela filmen i sig en del av historien. Se den. Gör det bara.

(”Oss håller inga bojor, oss binder inga band” heter boken om Lindes och Castors långritter på 20-talet och framåt, den rekommenderar jag också varmt att låna på närmsta bibbla)!

 

…och nuförtiden är det ju inte bara grevinnor och officerare som berättar vår historia om hästen, det är vi många fler som gör. ❤ 🙂

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s