Gräsmumsarlama

Hej! Hoppas ni haft en skön valborg och 1 maj-helg!

https://www.instagram.com/p/BiO3EsXDIyI/?taken-by=iqpic

Här har det varit som vanligt, alltså fullt ös blandat med lite vila ändå (trots allt). Men mest fullt ös tyvärr. Varför blir det ofta så? Särskilt när man bor på landet. Växthustaket ska tvättas med högtryckstvätt, släpet repareras, skit köras till återvinningen, däck bytas (som borde varit gjort för två veckor sen), avgassystemet på bilen ska bytas, bryggeri ska städas, växter ska planteras, det ska grävas i trädgården, hästen ska motioneras och syster hämtas och lämnas tre mil bort i skogen.

https://www.instagram.com/p/BiPQQt_jfN9/?taken-by=iqpic

Valborg blev mysigt trots halv storm, åska och strömavbrott och inställt byafirande. (Vi brukar ha en brasa på en flotte i sjön men det blåste så mycket så det blev helt livsfarligt och ställdes som sagt in). Hela byn låg i mörker. Vi fick laga klart middagen på stormkök. Jag tror inte det har varit ett så långt strömavbrott här (7 timmar) sen stormen Pär. I vilket fall hade vi klarat längre här hos oss, här finns både vedspis, stormkök och dieselverk om det skulle behövas. Vevradio och stearinljus. Hela kittet. Inte pga att vi är några ”preppare” direkt, vi bara bor på landet och är allmänna skrotsamlare. Och vevradion och solcellerna kommer väl från min eko-nördstid (som visserligen pågår än, den bara märkts inte så mycket sen jag skaffade häst).

https://www.instagram.com/p/BiNK_vpjqkG/?taken-by=iqpic

Tell mår fint, han är inte halt och veterinären tycker jag ska börja sätta igång honom så smått i trav. Kul! Det ska vi göra. Filmade honom och skickade till veterinären. Vi ska skicka en ny film om en vecka ungefär. Tack bästa veterinären för att vi slipper 40 mils körning!! ❤

https://www.instagram.com/p/BiHZwiOD4HH/?taken-by=iqpic

Jag ska bygga en liten gräshage till Telleman imorgon har jag tänkt. Vi får se om han håller sig i skinnet. Han är väldigt pigg (jag får håll/mjältugg varje gång jag går med honom nu för det går i en hiskelig fart) men han har varit väldigt snäll ändå förutom den gången när han kom lös av misstag. Hehe. Just nu är han mest lite laddad när man är ute och skrittar delvis för att att alla har tagit fram sina hästätande robotgräsklippare igen (detta djävulens påfund). En av grannarnas gräsklippare är dessutom i maskopi med samma grannes tupp. Det är Tell HELT övertygad om eftersom han har bevis på att han såg dem båda två ute i trädgården samtidigt en gång.

https://www.instagram.com/p/BiO3QmDDsk8/?taken-by=iqpic

Men som bevis för att han faktiskt ÄR snäll och lugn OCKSÅ, så kan jag säga att när syrran var här över Valborg så fick hon skritta barbacka på honom. Det gick alldeles alldeles utmärkt. 🙂

Hej svejs, håll tummarna för att Telleman håller sig frisk och fräsch nu så vi kan komma igång nån gång och sen få släppa ut honom i HAGE framför allt!! Nom-nom-nom-perioden av året har verkligen startat här i Småland nu. 🙂

https://www.instagram.com/p/BiSIiAQjZxm/?taken-by=iqpic

https://www.instagram.com/p/BiKds2IDI7A/?taken-by=iqpic

 

2 reaktioner på ”Gräsmumsarlama

  1. Beata skriver:

    Så härligt att också veterinären tycker att Tell är ohalt. Hoppas allt går bra när du ska börja trava.
    Håller tummarna för er 🏇😊👍

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s