Det går framåt tror jag

Hej på er! Gudars vilken värme. Nu är man nästan less, men det känns ju lite hemskt att säga. 😉 Hade inte föredragit 5 grader och regn, men den stackars naturen hade nog det. Det är väldigt torrt överallt nu. Rena Cypern.

Hursomhelst är torkan rätt bra för mig och Tell, genast försvann det frodiga gräset och det som nu finns att nafsa på (som inte ska slås och blir till vinterns foder) är lite mer beskedligt, nedbetat och torrt. Så herr häst har nu fått gå ut 1-2 timmar varje morgon och kväll, hade nog kunnat ha honom ute mer men då vill jag helst att nån är hemma. Gillar inte att lämna hästar i små hagar helt utan uppsikt. Och det är nog bra att han får vänja sig lite lagom. Mitt på dan har han stått inne, men i 30 graders stekande sol och knappt nån vind (och inget skydd) så känns det faktiskt inte så hemskt. Fler hästar borde nog stå inne mitt på dan om de inte har skydd för solen, de är ganska tacksamma. Sen kan de ju gå ute på natten, då är det svalt och skönt och mindre insekter.

https://www.instagram.com/p/Bj2xt60DlR6/?taken-by=iqpic

I helgen har massor med folk jag känner varit och tävlat på Strömsholm, det verkar ha varit väldigt varmt och äventyrligt. Jag har varit hästvakt (och även kattvakt, grannen var också i Strömsholm) och gått här hemma och haft det ganska skönt ändå. Idag fick jag tyvärr cykla i hettan, det var lite av en pärs, jag har ungefär en mil till stallet. Vår ena bil har gått sönder så min sambo fick ta min bil för att komma till jobbet fem mil bort. Jag tänker ofta att jag ska cykla till stallet men det blir sällan av. Det är för bekvämt att ta bilen och jag är för dålig på att planera min tid. Nu har jag tänkt att jag ska köpa en elcykel i sommar, då blir det nog roligare att cykla två mil. Iallafall en av gångerna jag åker dit om dagen.

Jag tror jag aldrig har kört så mycket bil som det här året och det känns verkligen inte alls bra. Varken för plånboken eller miljön. Så jag ser fram emot mitt nya liv med mer elcykel och buss. Helst vill jag åka elcykel och TÅG och bara köra bil när jag absolut måste, men det verkar ju ta tid att påverka politiker så vi får tågstopp här i byn. Det är så sjukt irriterande att tåget ändå stannar här pga mötesspår, jag SER liksom mitt eget hus, men ingen får gå på eller av. Stationen här i Åryd lades ner på 70-talet tror jag. Nu har flera byar fått tågstopp igen här i närområdet, men inte vi. Vi får kämpa på i samhällsföreningen. Tror vi har skrivit tusen miljoner skrivelser, insändare osv. Vi ger oss inte.

Tillbaka till Tell. Det går framåt genom att hagtiden ökas på lite i taget, det gör ju gott i själen. Och han är också väldigt nöjd. Jag har varit ute och ridit en del i skritt och trav, han är pigg som en mört och travar så glatt så. Men nu i helgen har jag inte haft nån ork och det har varit så jävla varmt, så det har mest blivit skrittpromenader tidiga morgnar och sena kvällar. Men men. Allt kan väl inte hända på en gång, det finns väl en poäng med det också. Hoppas jag kan synka mig lite med Mia i veckan så vi kan ta sällskap och rida ut. 🙂

https://www.instagram.com/p/Bjzsj7uDPpQ/?taken-by=iqpic

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s