Hästen hunden och Henrik

Hej gott folk! Ber om ursäkt för den usla uppdateringen här, jag har helt enkelt för fullt upp!

Vad har hänt på sistone? Jo, jag har jobbat som en gnu, varit på tre dagars sångkurs med min sånggrupp i Blekinge, och varit två dagar längst ut i Karlskrona skärgård på sommaravslutning med jobbet. Fina dagar, men såhär 1000 timmars övertid och 1000 mil i bil känner jag att det är ganska skönt med midsommar-ledigt. Och den där semestern, kan inte den komma snart??!!

https://www.instagram.com/p/BkMoYDxjBf8/?taken-by=iqpic

Häromdagen tyckte stallfamiljen-Henrik synd om mig tror jag, och hans hund är också opererad och behöver gå långrundor. Så han frågade om han fick ta med sig Tell när han ändå skulle ut och gå en timme i skogen. Självklart! Så nu har Tell gått långrunda två gånger med Henrik och schäfern Enzo. Utmärkt! 🙂 Jag har fått en frivillig hästpromenerare! ❤

Tell mår fint men han går stelt som bara den med sitt dåliga opererade knä varje gång man tar ut honom från boxen. Sen värmer det ur och han går som vanligt efter en stund. Så min plan just nu är att han ska få röra sig så mycket det går. Därav är det ju jättebra med nån timmes promerad extra här och där om Henrik får för sig att gå i skogen med hunden (och hästen). Så jag försöker gå en långrunda om dagen med Tell jag med, förutom när jag har sällskap av Mia och Tim, då rider jag. Då blir det lite trav också, annars bara skritt i obegränsade mängder. Imorgon ska Mia och jag ut på en midsommar-ritt. 🙂

Jag tror jag kommer boka en tid hos Staffan om några veckor så han får kolla upp Tell. Det svåra i detta är ju om det funkar med mycket rörelseträning (och mer hage, han går ute och betar stora delar av dagen nu), eller om han behöver ner till Skåne och få en liten spruta i knät för att hjälpa det hela på traven. Men jag tror inte det är så lätt för en veterinär heller att veta. Har hästen ont, eller är det så att han är lite stel och mår bra av att röra sig? Ska man då behandla eller låta det vara, och fortsätta med rörelseträningen?

https://www.instagram.com/p/BkFQ8ZzjHl0/?taken-by=iqpic

Vi har det bra iallafall. Häromdagen var jag ute och red Ulrikas jättehäst Jan på ett fält. Rullade på i galopp och kände att ”o shit nu drar han”, men sen lyssnade han fint igen. Man ska väl veta att man lever.. hehe 😉 Och jag har inte helt glömt hur man sätter terränggalopp i en häst på ett fält! 😀 Ingen kan anklaga mig för att mes-rida iallafall 😉 Nästa vecka är Ulrika i Polen och rider fälttävlan, då är jag beridare på hemmaplan och rider två hästar åt henne så de är i fin trim inför helgen efter när de ska gå fälttävlan i Blekinge. Då får jag för övrigt (kanske) besök av två fina vänner, hoppas hoppas! Hinderdomare var väl inte min ursprungliga plan, men det ska bli kul! 🙂

Glad midsommar alla! ❤

 

5 reaktioner på ”Hästen hunden och Henrik

 1. Idooooo skriver:

  Ja hoppas vi kan komma! (Eller snarare hoppas Kakan kan byta lite i sitt schema, så vi kan komma!) vore riktigt gött!!
  Kram så länge!

 2. Beata skriver:

  Det där med att vara stel på morgonen stämmer så bra in på mitt knä också. Jag stapplar ur sängen och kan knappt gå. Fattar inte varför, knäet gör inte ont men fungerar bara inte. Efter en liten stund så kommer jag igång och det är nästan som vanligt.
  Är kanske samma med Tell. Han har inte ont men behöver röra igång sig lite.
  Hoppas du får bra besked av Staffan.
  Ha en trevlig midsommar 🌷😊🎉

  • Ida Qvarnström skriver:

   Ja jag hoppas det, brukar tänka på dig Beata! Precis! 😊 Det blir också väldigt mkt bättre i traven när han kommit igång. Det känner du kanske också igen? 😉 Så nu får han skritta i backar och i traven gör jag många övergångar så han får ta i jämnt med båda bak. Hoppas verkligen det blir helt bra, både med Tells knä och med ditt! 😊❤️

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s