Svår hetta – och allt går upp och ner

Här sitter jag på jobbet och har väl aldrig varit så glad åt att jag for och köpte en AC-apparat till kontoret tidigare i våras. Hade ingen aning om att den skulle behövas så här mycket! 😛

Idag på lunchen var jag ut till stallet och tog in Tell, han såg tacksam ut. 30 grader ute och gassande sol. Nu får han stå inne några timmar och sen komma ut ikväll igen. Herregud sån hetta. Jag har inte råd att laga AC:n i bilen så jag fick stanna på vägen in mot stan och ta ett dopp i en sjö för att svalka mig. Det var välbehövligt. Kör alltid omkring med badkläder och handduk i bilen. 🙂

Igår hetsade jag ut till Ulrika och red Charizma på eftermiddagen, härligt men väldigt varmt. Hetsade hem och hann se andra halvlek i fotbollen. Trodde aldrig att Sverige skulle vinna, och verkligen inte med 3-0! Sen åkte jag och kollade på hoppträning i ”vårt” stall och skulle rida ut med Mia och Tim. Fick tyvärr hoppa av Tell och gå hem med honom, han var skithalt. Förbannade skit. Han är stel och går dåligt idag med med sitt opererade höger bak, men det var iallafall bättre än igår kväll. Han kanske är överansträngd, eller har vrickat till sig. Ikväll när det är lite svalare tänkte jag ut och gå med honom, så får vi se då hur det ser ut. Han gick iallafall ganska som vanligt när jag tog in honom från hagen nu på lunchen. Så det såg bättre ut än igår kväll.

IMG_6993

Gulliga Charizma igår

Släpet är inte klart än (naturligtvis) och jag håller på att försöka få tag i en klammerpistol som drivs av tryckluft eller nåt annat kraftigt. Kommer inte gå att nita fast en ny matta till rampen på släpet med vanlig häftpistol. Nu har jag förhoppningsvis fått tag på någon som kan låna ut sin. Jag fick beställa en ny matta från Umesläp, den gamla (som var i bra skick, trodde jag kunde återanvända den) gick inte att få loss utan att förstöra den helt. 😦 Så var det med det. Jag måste ju få ihop släpet, om Tell inte blir bra av sig själv måste jag ju åka till veterinären med honom. Matias har åkt till Swedol och köpt nya bultar till släpet. Jag blev så glad och tyckte det var så romantiskt gjort, haha! 😀 ❤

Håll gärna tummarna för att jag får ihop släpet snart och helst att jag inte behöver använda det än på ett tag. Vi får se hur det blir med det. Idag hade jag tänkt rida hos Ulrika igen, är ju ”beridare” där nu i några dagar när hon är i Strzegom och rider fälttävlan. Jag rider Jan (Check Me) och Charizma åt henne, de ska ju gå fälttävlan här hemma när Ulrika kommer hem. Men är det för varmt idag är det väl inte hela världen om jag åker dit och rider imorgon istället. Då ska det bli lite svalare.

Hej svejs!

 

 

4 reaktioner på ”Svår hetta – och allt går upp och ner

 1. Beata skriver:

  Så trist med Tell och att han är halt från och till. Vad säjer veterinären? Kan det vara så här.
  Hoppas han redan nu är bättre.

  • Ida Qvarnström skriver:

   Ja veterinären tycker vi ska köra på i skritt och trav, han tycker detta verkar normalt och ingen större fara. (Dock inte om han är så halt som igår, det var inte inom det normala). Tell är ju vanligtvis inte alls halt i skritt, men lite i trav. Det vet veterinären. Tack och LOV var han redan bättre idag i både skritt och trav, syntes inget alla u skritten, det tror man ju aldrig!! Oftast har man inte tur med hästar.. 😉 Det verkar ha gjort susen att smörja in det onda knäet med lite bakknä-liniment från travet och släppa ut honom i hagen hela dan. 😊🙏🏻😍

 2. Ida skriver:

  Jag vill så gärna att Tell ska bli fit for fight igen, både för din & hans skull!! Bra att han är bättre allaredan, trots allt!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s