Fölfabror

Hej! Lördag kväll, vi har precis avnjutit en grillad anka, och goda grillade grönsaker från trädgårdslandet. Jävlar vilket odlingsår det är i år, det får man ju vara glad för även om höskörden verkar bli katastrof. (Förutom första skörden alltså, många här har ju fått mer än de brukar, men det kommer väl bli noll på nästa skörd om denna torka fortsätter).

Tell är mycket bättre, det verkar ha gått över med hans hälta i skritt. Som TUR är. Puh. Igår kväll var jag ute på en långpromenad med honom, så mysigt. Han skrittar jättefint, jämnt och bra, men i traven är han ju fortfarande halt. Faan vad svårt det är med djur, man kan ju inte säga till dem att det ska göra lite ont för att bli bra. Ta i ändå. Jag funderar nu på att mest skritta honom tills vi ska till veterinären, trava lite rakt fram (fast han är halt) och sen lägga in då och då när han får gå över bommar i skritt och trav i pessoaselen så får vi se om det gör nån skillnad. Jag känner inte riktigt för att fortsätta ”bara” trava en halt häst rakt fram på grusvägar, även om det kanske är bra för att ”komma igång”, vänja kroppen, vad vet jag, men jag får väl iallfall testa om det gör nån skillnad med bommar. Han får gå över bommar/pinnar/stockar i skogen varje dag i skritt och lyfta på benen, tänker att det nog är bra sjukgymnastik. Men ska testa om det går att göra lite i trav också. Vi får börja försiktigt såklart.

IMG_7017

Han var för rolig igår, på långpromenaden gick vi förbi ett grannstall som har ston med föl i en hage. Där har vi nog inte gått förbi på ett bra tag. Tell ÄLSKAR verkligen föl, han är helt otrolig. Har de det i generna från det vilda, tro? Han gnäggade och gnäggade och ville helst inte gå hem alls, bara stanna vid fölet. Gullisen! Vi skulle ju haft ett föl på gården, men nu blev det ju inte så i år.. 😦 Men nästa år blir det nog får vi hoppas, vi har ett konstaterat dräktigt sto! Fina svarta Zara hoppas vi får föl nästa år. Då kommer farbror Tell smälla av av lycka, och förmodligen inte lämna sin post som förste fölvakt på flera veckor i vanlig ordning. Han brukar till och med lägga sig på sin post, fortfarande med fölet inom uppsikt. 🙂

Var och red jättestore Jan igår, imorgon tänkte jag rida både Jan och Charizma. Håller tummarna för Philippa och Ulrika i Polen, det går bra såhär långt! Philippa (vår terrängtränare) red bäst terräng av alla svenskar i den 3-stjärniga. Hon är reserv i Nations Cup-laget. Så snöpligt att de nya reglerna bara tillåter tre i laget, annars hade hon ju varit med. Helt säkert. Dessutom nu när Linda utgick i terrängen.. Men men, sånt kan man ju aldrig veta. Kul att det går fint ändå! Hon ligger bäst till av svenskarna inför hoppningen, på en fin 9:e plats!! Ulrika rider den 2-stjärniga med Tipphex. Håller tummarna för dem i terrängen imorgon! Deras bästa gren. Här ett klipp med Philippa och Cesar i den 3-stjärniga:

Förresten har jag köpt en elcykel!! 😀 Woho! Så nu kommer jag åka stålhäst till stallet. 11 kilometer enkel väg är det. Yihaa! Testade idag, jäklar i min låda vad roligt och lätt det är att cykla nu! Känns bra att slippa köra bil så mycket i onödan.

IMG_7021.JPG

 

 

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s