Motionera mera..

Hej! I helgen köpte jag som bekant en stålhäst, har inte döpt den än. Så just nu heter den bara ”Bergamont E-Horizon”. Det låter lite som att det kunde varit ett hästnamn visserligen. 😉 Det är så sjukt kul att cykla nu när jag har en elcykel!! Jäklar vad det går. Cyklade 7,5 mil i helgen utan problem. (Till stallet två gånger plus hem till Patrik och badade bastu).

Till Ulrikas stall körde jag dock bil, det hade blivit lite väl mycket motion igår annars. Jag red både Jan och Charizma hos henne, det behövdes nog. Jättestora Jan red jag ju i fredags, så han var fin och mjuk. Charizma däremot var vild och vacker, hon gjorde inget fuffens direkt men det kändes att hon behövde jobbas igenom. Mkt fin på slutet! De är härliga de där hästarna på samma sätt som Tell, även om de är helt annorlunda att rida så har de alla tre den där härliga arbetsviljan och direkt man sitter på blir det liksom en helt annan häst. Älskar den känslan ”Tjoho, vad ska vi göra nu”?? Och mycket energi. Med Charizma när hon är så taggad och lite orastad som igår (plus att hon är ett sto) så får man ju lirka och truga lite och göra om flera gånger. Känner själv att jag är mer van vid att rida valacker, jag säger åt dem vad de ska göra och berömmer massor när de gör rätt, det brukar inte vara så svårt. Värre med ston när de vill vara med och bestämma själva.. ibland får man skicka in en ansökan och väntar på svar! Hehe 😉

Tell har jag varit ute och gått med i helgen, plus att jag trasslade ut Agnetas gamla ärvda pessoa-sele i söndags och tog på honom den. Tell var så rolig, han tyckte det var jättejättekul med arbete på banan! Blev lite väl taggad och brallade iväg ett par gånger i snörena, så vi höll inte på så länge. Men han kom absolut igång bättre i traven och tog i mer med det dåliga bakbenet. Så den där gamla selen ska absolut fram fler gånger! Han kanske kan få trava över några bommar också i den. Det kommer han gilla. Om han nu håller sig på backen…

IMG_7037

Aldrig hade jag trott att peppen skulle sitta i till imorse, men det gjorde den tydligen. Agneta ringde mig nu på morgonkvisten och berättat att Tell dessvärre smitit vid utsläppet och bjudit på en 5-sjärnig uppvisning i bocksprång, stegringar och bakutsparkar i rena lyckan. Han är jäkligt fräsch den räven, det är ett som är säkert! Så han har motionerat sig själv idag… 😛 Agneta sa att han måttat på staketet flera gånger, tänkte nog hoppa ut i det gröna, men han ändrade sig tack gode gud när Agneta ptrooade. (Han smet men var ändå i sin hage så det gick att fånga in honom igen när han brallat klart). Så jag fick åka dit och utöka hans hage lite så han har lite nytt gräs i kanterna att hålla sig sysselsatt med. Hoppas innerligt att han är kvar i hagen när jag kommer senare idag… 😛 Men det tror jag. Han är verkligen en ”allt eller inget-häst”, men han är ju gudasnäll när han är på det humöret. Det går från noll till hundra… och kan även gå från hundra till noll. Han verkade iallafall lugn när jag var där. Lille rackare.

Hur som helst såg han oerhört fräsch ut, så vi kör vidare med långa skrittrundor och lite travjobb i selen. Det är mer lämplig svikt på banan för travjobb tycker jag. Förmodligen är det bättre än att spetta på i trav på stenhårda grusvägar, det känns så just nu iallafall. Det är lättare att få honom att ta i bakifrån på rätt sätt också i selen. Det kommer nog säga tjoff bara så är det den 20:e juli och vi ska på koll hos veterinären. Då vill jag ju att det ska se bra ut med den här tossiga sprätten! ❤

 

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s