Många lagningar blir det

Hej!

Hoppas det är bra med er i hettan, och bra med djuren också. Även om det är härligt att bada varje dag är det ju mindre härligt för lantbruket, och skogsbränderna ska vi inte tala om. Jisses. Den här sommaren kommer man komma ihåg. Verkligen. Vi behöver iallafall inte stödutfodra hästarna hos oss, det ser inte så frodigt ut i hagarna direkt men det räcker ju. Tack och lov. Jag har varit några dagar på västkusten, åkte till Lysekil med tre av mina bästa vänner. Bilden ovan är därifrån! Helt underbart. Jag älskar havet.

37332307_10204723432802452_181399489934786560_n

Brorsorna brun, Tell och Tim! Fick denna bild på sms på min födelsedag den 17:e juli som grattishälsning från Tell (via Agneta) 🙂 

 

Jag var nere på hästkliniken i Löberöd med Tell i fredags, det var ett så kallat ”återbesök” men jag visste ju att han skulle få en spruta i knät för han var skithalt. Iallafall ibland, särskilt när han stått stilla, och efter tre timmar i släpet visade han ju verkligen hältan för Staffan när vi kom fram. Ähum. Staffan såg lite blek ut. Jag var inte jätteorolig egentligen, men det är klart att det kan ju alltid synas nåt dåligt på röntgen eller så. Det gjorde det inte. Det såg fint ut och cystan läker bra. Dock var ju Tell svinhalt så den ”kliniska statusen” var ju absolut sämre. Ja ja. Jag vet. 😉 Det här har hänt ofta med denna häst, det ser jättebra ut på röntgen men han är skithalt. Well, vi får hoppas att det här ordnar sig.

Jag berättade för Staffan att jag skitit i traven nu och bara skrittat förutom på vissa dagar när jag ser att det är en ”bra dag” och han kliver på fint och jämnt. Då har han fått jobba lite i trav på någorlunda mjukt underlag. Jag känner bara inte för att spetta på i trav på grusvägarna som är hårda som betong. Det tyckte Staffan var helt rätt tänkt. Han föreslog att jag ska skita i traven helt och istället bara sätta igång Tell i skritt och galopp. Det hade jag faktiskt tänkt på själv, men ville inte säga det först, hehe, så det var ju bra att vi tänker lika där! 🙂 Galopp är ju hans mest naturliga gångart, och han tar själv mycket hellre galopp än trav. Nu blir det ju väldigt lite galopp i början naturligtvis, men vi ska öka på det gradvis och så hoppas hoppas vi att detta går bra.

Det som värmer mitt hjärta är att nu känner jag helt igen min häst! Igår, alltså dagen efter vi kommit hem, märktes det verkligen att han inte har ont. Han har inte varit sur eller tvär, men jag har ändå märkt på honom att han (såklart) känt av knät. Nu är han verkligen sitt rätta jag, och började med att inte vilja bli fångad i hagen. 😛 Det hade man ju kunnat bli sur över, men jag blev mest glad över att hans gamla bustakter är tillbaka! Man ser liksom på honom att han har en räv bakom örat, han ser jättebusig ut och kör igång med ett litet busbocksprång och ett ”mii” direkt man närmar sig… och direkt jag kom tillbaka en stund senare med havrehinken så kom han knatandes rakt mot mig helt lugn och oskyldig med öronen spetsade och stack själv ner huvudet i grimman. ”Heeeeeeej matte, kommer du, så trevligt”! Hahaha. Älskade lilla gök. Han gör mig tokig. Men å vad jag älskar denna häst. Sen gick vi på skrittpromenad och när jag tyckte han gick lite sakta i värmen och smackade på honom så ökade han takten. Det har han inte gjort på sistone, men nu så! Och ville buffas med mulen och sniffa mig i håret. Det är min häst det. ❤ Han bjöd på ett litet smått psykbryt utanför grannen som höll på att vaxa bilen också. Det har inte heller hänt på flera veckor. Hahaha! Grannen fick nog en hjärtattack och fick vax överallt där det inte skulle vara vax. Whops!

 

IMG_7234

Mitt gamla rackel till släp. Men med fin och ny bakläm! H-vette vilket jobb det var. Byt inte bakläm själva, för guds skull! LÄMNA IN PÅ VERKSTAD! 

Jag fick ju laga klart mitt släp och åka och besikta det för att kunna köra ner Tell i fredags, känns ibland som att hela mitt liv går ut på att laga skrot och hästar. Nu är det en del kvar att göra dessvärre på släpet men det får verkstan göra. Jag orkar inte lägga hela min semester på att meka och skruva. Nu får det fasen räcka. Baklämmen blev iallafall väldigt bra!

IMG_7258

Mysigt att klia varandra ❤

IMG_7227

En bra sak med värmen. Mina stockrosor har äntligen tagit sig efter flera års kämpande!

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s