Home sweet home

Hej på er! Vi har haft det toppen i Västerbotten hos syrran, hon har skaffat världens sötaste lilla hus nära havet norr om Umeå. En gammal bagarstuga är det faktiskt. Helt rätt! Där kommer hon trivas super.

Precis badat i havet i Norum, här är min syster Annas gulliga hus!

Vi var en ”sväng” 20 mil norrut också till Piteå och våran stuga som ligger där utanför. Fem personer i syrrans lilla asvarma Honda med havererad AC. Det var bara jag som ville hyra bil, så jag fick tyvärr ge mig. Men det gick bra. Det blev värsta spontana släktträffen i stugan, tror vi var 15 personer där ett tag!

Mycket bad och mys på bryggan i stugan i Vitsjön

Min gölliga familj, minus Jeanette som var på jobbet. Vi skulle även haft med Tell, och katterna Bosse och Lisa så hade vi varit kompletta. 😉 Hundarna Tuva och Kenai kom med iallafall. Ser ni vilka fyra personer som är mina syskon? Mamma och pappa är inte så svårt kanske. 🙂 Om ni undrar över den jättekonstiga avkapade tallen i bakgrunden med en fontän-elefant högst upp så kan ni fråga min konstnärliga mor om det…

 

IMG_7551

Underbart att vara hemma igen!

Våra trädgårdsvakter hade tyvärr råkat ut för pumphaveri med sjövattnet (och inte sagt något) så vår fina trädgård var i total uttorkning och misär. Suck. Det ser ut som Pampas i Argentina eller nåt. Allt är dött och uttorkat. Men men, de hade väl kämpat på med vattenkannor. Inte lätt att vattna hos oss utan slang, då får man bära typ 200 vattenkannor. Bara i växthuset går det säkert åt 10 kannor nu när det är såhär varmt och om vi är hemma brukar jag ju vattna både morgon och kväll.

Om trädgården var katastrof så var iallafall hästen i fantastiskt fin form! Och det var ju det viktigaste. 🙂 Slank och blank och gnäggade högt när jag kom! Älskade älskade häst! ❤ Och verkligen högsta betyg till hästvakten Agneta. 🙂

Nu har vi kört igång igen med skritt och galopp, han känns superfin. Hoppas hoppas det fortsätter såhär!

Hästapållarna har inte vant sig ett dugg vid min elcykel. Förbaskade o-miljömedvetna djur. De är vana vid lastbilar, bilar, släp, traktorer och allt möjligt, då vinklar de inte ens ett öra, men kommer man på cykel håller de på att dö. Särskilt unghästarna. Nu får de ju cykelträning av mig så jag cyklar jättesakta förbi och pratar högt med dem, de får väl lära sig. Tell är rolig, han brukar ju känna igen ljudet av min bil och börja gnägga redan innan jag kör in på uppfarten vid stallet. Nu står han istället och glor skeptiskt (alternativt blir totalt överraskad och håller på att hoppa ur skinnet) när jag kommer på cykel, och inte förrän jag hoppat av fattar han att det är jag. Då tok-gnäggar han då istället på högsta volym. Hahaha! Knäpp-djur.

4 reaktioner på ”Home sweet home

 1. dressyrbitchen skriver:

  Vilket fantastiskt hus din syster har köpt! Ett sådant skulle jag också vilja ha – och en fontänelefant i trädgården! Hur kul som helst! Så skönt att Tell verkar stark och fräsch och jag håller tummarna för att han fortsätter att vara det.

  • Ida Qvarnström skriver:

   Ja visst är det underbart! Tydligen är det bara 40 kvadrat men det känns större, och så håller hon på att inreda vinden så där uppe kommer bli sovrum. 😊 Hahaha, ja mamma har säkert nån mer fontänelefant liggandes om du är intresserad.. 😂 😉 Tack snälla, Tell hälsar och gnäggar!

 2. Maria skriver:

  Åh vad jag skrattar åt din beskrivning av Tell när du kommer på elcyklel! Kan se hur han inte fattar varför det där monstret låter som du.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s