Work work work

Hej!

Jag var tvungen att jobba i fredags fast jag egentligen hade semester, var helt slut sen. Fy fan. Fattar inte hur jag ska orka börja ”på riktigt” på måndag. My god. 😦 Ja ja, jag har ändå ett roligt jobb. Ska inte klaga.

Den här helgen har varit tuff, min fina kusin Sofi gick bort efter en tids sjukdom. Hur är det möjligt att folk i 40-årsåldern (alltså typ som jag) bara kan få cancer helt plötsligt (läkarna visste inte ens vilken cancer, det gick inte att ta reda på. Det bara var överallt). – och så är det bara ajöss. Jag hatar cancer. Känns som att hur tacksam man än är kan man aldrig vara nog tacksam.. över att man lever, har det bra och allt sånt. Det var ju hon också, men ändå så var det bara inget att göra. Så jävla orättvist.

Tell mår fint, vi lyckades få till en riktigt anständig och fin galopp i båda varven igår och idag fick han slippa mig på ryggen och gå i pessoa-selen istället. Då blir det väldigt tydligt att han tycker det är jobbigt med höger galopp, han hänger liksom utåt och ser ut som en vild lama 😉 Men han har inga problem att fatta höger galopp ändå, det gör han gärna. I vänstergaloppen däremot får man verkligen anstränga sig för att få honom att sluta, haha! Det är stor skillnad. Han bara flyter på. 🙂 På lina har jag ju lite svårt att få honom i skritt direkt, så därför har jag sett en del trav. Han ser HUR fin ut som helst. Jättefin trav. Och han är så arbetsam, till skillnad från mig Idag blev han så taggad av galoppen så jag kunde inte ha honom på lina och skritta efter det, fick gå med honom istället. Han kunde icket hålla sig i skritt om han skulle ”skritta själv”. 😉 Lilla älskade peppade häst. Need for speed! I förrgår stack han lite med mig och drog mot en jättestor grön oxer i galopp, hahaha! Shit, det var nära att vi råkade hoppa en 1-metersoxer mitt i den ”lugna” igångsättningen för att hästskrället stack… 😀 Jag lyckades styra undan sista sekunden. Fick ändå skratta åt honom. Han är för rolig! Han tyckte väl det var för länge sen han fick hoppa.

Jag har lämnat in mitt släp på verkstad för att de ska fixa bromsarna och elen så inte Matias gör slut med mig. 😉 Tyvärr verkar det som att de kanske måste byta en hel massa, fjädringen hade ju också fått underkänt på besiktningen. Det var tydligen mer allvarligt än jag trott. Förbaskade skit. Har inte hört nåt mer än att de inte vet än vad det kostar, och nu har släpet varit där en vecka. Jäkla verkstäder alltså, detta är ju ändå Mekonomen. Får väl se vad de säger. Hoppas jag kan ha kvar släpet, annars vet jag inte vad jag gör. Jag borde väl byta upp mig till ett bättre släp, men hur ska jag ha råd med det? I vilket fall vill jag ha ett Umesläp.

Jag har fått ta över en gammal kamera från jobbet, den har varit lite knäpp med inställningarna men idag tror jag har fått ordning på den. Testade att fota Tell och Tim i hagen lite. Fina brorsorna brun! ❤

DSC_0055

Tellesprätt

DSC_0061

Gulle-Tim

DSC_0063

Tim – the lion king

DSC_0065

De är verkligen lika varann, särskilt på sommaren! Men Tell är ju mindre och lite ”kralligare” och Tim större och lite kantigare. Man kan alltid leta efter vem som har två vita ben. Det är Tell som har det, Tim har bara ett vitt ben. 🙂 

 

 

2 reaktioner på ”Work work work

  1. dressyrbitchen skriver:

    Eftersom du uppskattar kommentarer så fortsätter jag väl… 😉 Så kul att det går framåt med Tell och även om jag inte har träffat er så håller jag både tummar och tår för att han ska bli helt återställd! Fantastiskt kul med en riktig kamera! Jag önskar ibland att jag hade en riktig kamera så att det fick att få lite andra bilder än bara ”mobilbilder” – det är ju trots allt lite skillnad på bild och bild. Det blev riktigt fina bilder med den gamla kameran! 🙂

  2. Ida Qvarnström skriver:

    Tack snälla du! 😊 Ja det känns verkligen som att jag hejar på dig och Mackan också fast jag inte träffat er heller, älskar att ha så fina bloggkompisar! ❤️

    Ja det är roligt med riktig kamera, jag har ju jobbat som fotograf i flera år så det är verkligen pinsamt att jag är så dålig på att ta riktiga bilder nuförtiden jag med! 😉 Men det finns ju mycket positivt med att alla har kameror i mobilen och vardagsfotar så mkt. Kamerorna är ju väldigt mycket bättre också i mobilerna nu än förr! Men man ska nog ta fram ”storkameran” lite oftare, visst är det kul att ha fina bilder!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s