Parallella världar

Ibland känns det som att jag lever mitt hästliv parallellt med alla andra, som nu när det varit träningar i flera dagar på vår anläggning. Man träffar alla man känner, alla undrar om Tell, det är dressyrträning och det är hoppträning. Jag är där, jag kollar lite och hejar på folk och pratar med alla gulliga vänner.. och så sadlar jag min häst men rider ut i skogen, bort från alla träningsekipage, hästsläp och fina bilar.

IMG_7601

En parallell värld som jag är med i, men ändå inte

Ibland undrar jag om jag kommer gå tillbaka till mitt ”vanliga hästliv” när detta är över.. när Tell är bra igen alltså, det hoppas jag ju fortfarande att han kommer bli någon gång. 🙂 Detta kanske låter lite konstigt, men jag är inte helt säker på att jag kommer ha samma hästliv då som jag hade innan han opererades. Jag är inte säker på nånting, mer än att jag för allt i världen vill att min häst ska bli bra igen och att vi ska kunna vara med om många roliga saker tillsammans även i framtiden.

IMG_7597

Tell kollar längtansfullt ner mot hoppträningen. Men han var glad över skogsgalopp också.

Jag älskar ju fälttävlan, men kanske blir det med Tell, kanske inte. Just nu känner jag mig väldigt inspirerad att lära mig tömköra! Haha! Och dressyrträningarna längtar jag jättemycket till. Hoppträningarna – not som much. Tell älskar ju att hoppa, men jag gör ju faktiskt inte det har jag kommit på. Inte i klassiskt hoppträningsformat iallafall. Jag gillar liksom inte alls hela grejen heller med all tävlingshets det innebär. Allt snack om tävlingar, hästförsäljningar, prestation osv. Men vi har ju en tränare som verkligen är med i Sverigeeliten. Så jag förstår att det är hans grej, och säkert de flesta andras också som är med och tränar. Klart jag kommer hoppträna, men kanske blir det i så fall att jag väljer att träna för någon annan. På ett lite annat sätt. Det får jag se helt enkelt. 🙂 Jag känner nu när jag är lite mer ”från sidan” att jag har ett helt annat fokus. Jag vill bara träna, utvecklas och ha roligt ihop med min häst, jag är helt obrydd om tävlingar. Jag skulle verkligen inte dö om jag aldrig mer får tävla. Bara min häst blir bra (och mår bra)! Det är det enda som är viktigt. Och att vi har roligt tillsammans.

IMG_7599.JPG

Nåt som inte är så roligt är att mitt älskade Umesläp kanske måste renoveras lite TILL för jättemycket pengar. Det visade sig på besiktningen att fjädningen kärvar, och den sitter ju i axlarna. Ingen verkstad jag har pratat med rekommenderar att smörja upp det (som de sa på besiktningen att jag skulle göra 😦 ), alla rekommenderar nya axlar. Och det kan jag ju förstå. Hade jag varit gjord av pengar hade jag såklart gjort det, då vet jag ju också att det verkligen är säkert och bra för Tell att åka i i många år framöver. Och det är ett väldigt bra släp i övrigt som jag gjort så fint. SUCK. Jag tror aldrig jag varit med om ett så dyrt år, ända sen november förra året när Tell opererades har min ekonomi bara gått utför, och det tar ju aldrig SLUT! Tur att jag är ganska obrydd ändå om pengar, jag bryter ihop och kommer igen. Försöker tänka att det kommer ordna sig, det brukar det ju göra.

Jag ska höra med en släpverkstad till om pris, så ska jag bestämma mig sen. Men skulle jag sälja släpet nu, obesiktat med dålig fjädring och eventuellt axelbyte på gång så får jag ju ändå ge bort det i princip. Och ett nyare umesläp (vill inte ha nåt annat märke) får jag nog lägga nånstans runt 50-70 tusen för. Så kanske är det ändå värt en renovering på 20-30 tusen för detta. Men det är helveeeeetes mycket pengar för ett släp från -94… 😦

 

 

 

5 reaktioner på ”Parallella världar

 1. dressyrbitchen skriver:

  Ja, ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig… Jag känner samma sak gällande min fina Mackan – bara jag kan ha honom i mitt liv så anpassar jag efter honom, och i dagsläget verkar det ju som att det kan fungera även med tävling. 😉 MEN om det skulle visa sig någon dag att han bara funkar för promenadridning – ja, då får det bli så. (Tror jag…)

  Lycka till med släpet! Varför bara UME? Det finns ju så många andra bra också!

  • Ida Qvarnström skriver:

   Tar gärna emot tips på andra släp som är bra 😊 Känner mig mest så less när man ser släp på hästnet för 20 000 som är från 2011 och typ allt behöver bytas.. då är det ju bättre med kvalitet tänker jag? Men 10-15 år gamla umesläp kostar ändå 70 000… på grund av kvalitet antar jag.. 😅

   • dressyrbitchen skriver:

    Mitt förra släp var ett Opus och om det inte var för att det saknade sadelkammare så hade det nog fått stanna hos mig. Superbra på alla sätt och vis. Mitt nuvarande Humbaur Pegasus är superbra! Dock kanske lite dyrt, men de har även andra enklare modeller. Det är flera i stallet som har Böckmann och som är supernöjda – så det finns nog en del att välja på. 😉

   • Ida Qvarnström skriver:

    Ja Böckmann har jag kollat på, men de är för tunga för B-kort! 😩 Om jag inte köper ett enhästars. Eller tar BE eller utökat B.. får se hur jag gör. Tack! 😊 Får hoppas det löser sig på ngt sätt. Ja Humbaur verkar fina! Gillar Henra också, men där verkar kvaliteten vara lite upp och ner.. svårt!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s