En mycket bra dag!

Jihoo, så skönt att det är helg! 😀 Idag fick jag besök av världens bästa Vera som var på Smålandssemester med mannen. Underbart! Så mysigt med besök. ❤

Till råga på allt gick Tell FANTASTISKT bra ikväll, han fick ju vila igår och i förrgår tog vi en ganska lång runda i skogen med rätt mkt galopp. Man blir ju lite smånervös att det kanske var lite för mkt.. eller lite för hårt underlag, även om det mesta såklart var i skritt… ja ni fattar. Men jag tror banne mig att jag tränat honom för LITE. Det är nog det han försöker berätta!

IMG_7634

Han var väldigt laddad kände jag redan när jag hoppade upp (fast han stod och sov på stallgången innan…) så han hade ett tjog rävar bakom öronen idag. Han kan verkligen växla läge snabbt. Från av till på.. tjoff! 😉 Han fjantade sig lite och var väldigt spänd när vi skulle gå ner på banan, det har ju varit hoppträning så de hade ÄNDRAT allt!!! My god. Svår chock även för 16-åriga herrar tydligen. Eller så är det nån som är lite pigg… 😉

Han var verkligen fin och fokuserade på mig rätt så snabbt ändå, och efter att jag ridit mycket skritt och skänkelvikningar, öppna och sluta så frustade han jättemycket. Men han började ladda på för han kände nog vad som var på gång.. han är inte dum! 😉 När vi sen tog galopp så kände jag bara att ”oj, nu paddlar han inte bara på, han jobbar”! Han liksom bar mig så himla fint med ryggen och jag hade en mjuk fin kontakt. Det kändes som värsta dressyrpasset helt plötsligt, fast jag inte red så länge såklart. Så roligt!!! 😀 😀 Tog lite trav också efter galoppen och han klev på huuuur fint som helst och ville gärna gå i ökad trav hela tiden. Jag fick i panik försöka komma ihåg NÅT av allt jag lärt mig om ridning på pigga peppade hästar…. andas… rid lätt långsamt, ta inte i handen först, ta förhållningar i magen och bromsa upp med kroppen… lätta.. andas.. låt honom gå fram, men balansera av… håll inte fast honom… andas.. puh!

Men åh så roligt detta var. Hoppas hoppas det fortsätter såhär! Då är vi back in business snart! 🙂

Imorgon ska jag på fälttävlan i Gärds och heja och grooma lite, sen ska jag till Lund på kalas hos en fin vän. Ska bli så mysigt! Bästa helgen känner jag redan nu! 😀 Nu ska jag gå och hämta franska bulldogen Greta som jag lovat mina grannar att passa ikväll. Så vi ska mysa i soffan Greta och jag. ❤

IMG_7625

IMG_7626

Hästarna får många äppel-leveranser 🙂

2 reaktioner på ”En mycket bra dag!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s