Världsliga saker

Hej på er! Vet ni, jag har liksom blivit lite frälst på sistone. Hähä, eller ja jag är ju fortfarande inte ett dugg religiös, nu ska jag inte skrämma er, men jag har liksom kommit till INSIKT. Kan man säga. Nu ska ni få höra!

I helgen som var körde jag ner till Skåne till Gärds (Kristianstad) och hade en jättehärlig fälttävlansdag med mina fina vänner och stallfamilj, jag groomade, hejade, umgicks och hade det underbart.

Sen åkte jag vidare ner till Lund och träffade vänner och sov över där, hade det fortsatt toppen, sen när jag skulle hem till Småland så brakade helvetet lös. Min stackars Saab började hosta och dog en hastig död på 110-väg utanför Hässleholm, jag lyckades svänga in på en liten ficka tack och lov och fick ringa bärgningsbil. Sen stod jag själv kvar vid 23:an och ringde 1000 samtal för att styra om jobb som jag inte hann hem till, och blev slutligen upplockad av snälla vänner på väg till Värnamo som körde en omväg för att skjutsa mig till Växjö. Puh.

IMG_7664

Detta var troligen det sista jag såg av min kära starka diesel-dragbil.

Nu har jag pratat med verkstaden där bilen står, och det lät inte bra alls. Det kostar bra mycket mer att laga detta än vad bilen är värd, och de rekommenderade skroten. 😦 Jo, jag har redan förbrukat alla svordomar som finns. Ja, jag har även ringt alla mekaniker jag och sambon känner och ingen rekommenderar att vi försöker få hem bilen från Hässleholm och laga den. Så nu är det ajöss med syster Saab.

Men nu då till min nyvunna insikt. Vet ni vad. Det GÖR faktiskt inte så mycket. Det kostar ju mest en herrans massa pengar om man ska LAGA allt sitt trasiga skrot, inte egentligen om det går sönder. Jag behöver inte lägga de pengarna om jag inte vill. Kanske kan vi klara oss med en bil (halvrisig och från år 2000.. hehe), med buss och elcykel. Vi får se. Men det är faktiskt inte hela världen. Alla mina nära och kära mår bra, Tell mår bra, det är det enda som är viktigt. Visst, det är skit med bilar och släp som pajar, men det är en rätt så världslig sak i sammanhanget. Jag skulle inte DÖ utan den här bilen, och jag dör inte heller om jag säljer mitt släp (eller skrotar det också, kan säga att jag är rätt inne på att skrota ALLT just nu)!

Hursomhelst. Det kommer ordna sig ändå. Troligtvis byter jag väl ändå till nya axlar på släpet, eller köper ett annat, jag får se. Och bil kanske vi skaffar en till, men jag hoppas ni fattar ändå vad jag menar. Det är rätt skönt att inte vara så uppstressad över detta. Det är verkligen inte hela världen.

Nu till min ANDRA insikt på sistone. Och det är att Tell kanske aldrig blir helt bra i sitt knä. Alltså bra som helt ohalt i trav. Det är faktiskt inte heller hela världen, om han bara mår BRA! Som det är nu så är han fortsatt (tyvärr) inte särskilt fräsch i trav, men jättefin i skritt och galopp. Han är SUPERfin i kroppen, verkar inte ha ont någonstans, tar i jämnt och fint framåt och verkar ha det allmänt toppen. Öronen fram. SÅ glad och nöjd och LYCKLIG häst. DET är det viktigaste för mig. Jag förstår att det i så fall betyder att jag inte kan tävla med honom mer, om han nu aldrig BLIR riktigt bra i trav, men vet ni vad. Det är också en väldigt världslig sak i sammanhanget. Vi får väl se vad som händer helt enkelt, men så länge han mår fint så är jag inte ett dugg orolig! ❤

En reaktion på ”Världsliga saker

  1. Maria skriver:

    Vilket härligt positivt inlägg! Känns som att du får lugn i själen. Jag skulle också vara glad om jag fick rida på en så vacker ridstig!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s