Winter is coming

Det slog om snabbt, var inte länge sen vi hade 20 grader varmt och underbar brittsommar. Nu är det mera Mordor/Game of Thrones-väder. Iskallt och snö. Tur jag inte hann klippa Tell, han har sin varma björnpäls kvar. Hade iofs bara tänkt öppna lite under halsen eftersom han blir svettig av att skritta, men nu tror jag jag avlyser det också. Fick på vinterdäcken i panik igår. Tur var väl det för Matias har ju bilen på helgerna och kör norrut till jobbet, och i Åseda är det MYCKET snö kan jag tala om! Här lägger det sig inte riktigt än, men det är minusgrader och svinhalt. Så vinterdäck ska man ha.

IMG_7984

På tal om det så måste vi bestämma oss hur det ska bli med bil-eländet i den här familjen framöver. Nu har vi ju bara en bil, vilket är rätt skönt, och framför allt mkt billigare än att ha två. Det har gått bra nu under hösten. Jag måste cykla till stallet och jobbet några gånger i veckan när Matias har bilen. Så idag ska jag cykla till stallet i isvindar och tre minusgrader. Det är nu det börjar bli lite kämpigt med detta… ähum. Sätter mig väl och köper första bästa bil på blocket sen när jag kommer hem och tinat upp mig själv! 😉 Jag är ju lite av en hurtbulle och gillar att vara utomhus, har egentligen inget emot att vara billös då och då. Jag har bra varma och vindtäta kläder och en fantastisk cykel. Att cykla med uhip-kjol går alldeles utmärkt, och är det ännu kallare tar jag täckbyxor. Men jag bävar mest för mörkret, snön och isen som snart kommer lägga sig över precis allt. Då är det nog inte lika kul att cykla flera mil, även om det inte är varje dag.

Inser också att eftersom det tyvärr är vintertid nu så måste vi nog byta dag att filma Tell på (hans ”veckofilmning” som jag skickar till veterinären), det blir svårt att hinna efter jobbet för nu blir det ju mörkt direkt. Bläh.

Ibland tänker jag att det kanske är lika bra att ställa av Tell helt över vintern. Ta nya tag till våren. (Eller ja, skritta honom får jag ju såklart göra ändå hela vintern). Men jag vet inte om jag ORKAR sätta igång honom igen, köpa ridhuskort och hela köret och så blir han halt och vi får börja om igen, och igen, och igen. Jag får se, ska konferera med Staffan. Hoppas han pratat med Palle och att de kommit fram till nåt bra råd.

De flesta har nog mer eller mindre ångest nu inför den mörka årstiden, det är ju inte som roligast då att vara hästägare direkt. 😛 Särskilt inte med en skadad häst. Men jag hoppas ju vid min gud att den här vintern ändå inte blir i NÄRHETEN av alltings jävlighet förra vintern. Snabb recap: Tell stod på boxvila hela vintern pga operation och extremt isknaggliga hagar ute, fick en riktigt otäck urinvägsinfektion på vintern, sen fångkänning på våren. Dessutom gick ett okänt antal plegg-tuber åt under de här månaderna, och vi var med om rätt otäcka situationer de gånger han INTE fick lugnande. Huga, ryser vid blotta tanken! Min mentala hälsa var väl sådär. 😦 Nej nåt sånt vill vi ALDRIG ALDRIG vara med om igen!! Ibland är det bra att komma ihåg så man får lite perspektiv. 😉 Det KAN bara inte bli lika illa den här vintern. Tänk vilken enorm lycka det är att ha en frisk glad häst som får gå i hage från tidig morgon till sen kväll! Ber till gud att det ska fortsätta vara så, även fast jag inte alls är religiös egentligen. 😉

Ta hand om er i kylan, klä på er, tänd en brasa, och tappa upp ett hett bad! Jag ska göra allt det. Och pussa på min gosiga bruna lurviga lama. ❤ Han mår alldeles utmärkt och uppskattar verkligen ”the fluffy season”. His favourite. 🙂 Igår gick han lyckligt med nosen i min huva på dunjackan (som har fluff på sig) som en magnet i flera kilometer. Gullehäst!!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s