Äntligen en bra dragbil

Äntligen har vi kommit till skott och köpt en till bil! Jag har fortfarande tänkt cykla det jag kan och orkar, men det är väldigt skönt att jag inte MÅSTE cykla hur uselt väder det än är, och att det här är en rejäl och bra dragbil. Så Tell kan också åka säkert. Hurra! 😀

Fyrhjulsdrift är ju inte heller fel eftersom vi bor på landet och kör på en hel del oplogade småvägar. Det känns lite ovant att ha en SUV för första gången i mitt liv! Fast väldigt praktiskt och bekvämt. 🙂 Jag hade ju tänkt köpa elbil. Men men, man får anpassa sig till vad man har för liv och vad man har råd med!

IMG_8078.JPG

Det är en Nissan X-trail med stark 2,5-liters bensinmotor och 165 hästkrafter, så nog kommer jag komma upp för hala backar med denna även med hästsläp! Jättefina helt nya dubbdäck har den också. 🙂

En märklig sak som hände var att vi stannade på en mack för att tanka bilen på vägen hem, och då backar en gammal gubbe ut med nån liten mini-gubb-bil,  -och backar rakt in vår bil! Han såg ingenting, märkte ingenting och bara körde iväg. Gubbskrällen som inte ser och hör nånting ska inte vara ute och köra bil!! Inget allvarligt hände med vår bil, det syns knappt nåt, däremot blev hans bil rätt skrapad och bucklad hann jag se. Jag bryr mig inte om nån försäkringsersättning för verkstad eller så, jag behöver ju inte lämna in vår bil, lite färg kan jag skrapa bort själv. Däremot har jag ringt polisen, lämnat regnumret osv och sagt att den här gubben inte ska vara ute på vägarna. Hoppas nån kan rycka in och ta bilnycklarna ifrån gubben innan han kör på någon/något igen!

2 reaktioner på ”Äntligen en bra dragbil

  1. dressyrbitchen skriver:

    Så himla skönt med en dragbil! Det är guld värt att kunna vara säker på att komma fram oavsett väglag. Hoppas nu att bilen håller och att Tell blir helt frisk så att du kan fräsa runt med din bil till olika träningar och tävlingar. 😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s