Tried and tested – lys upp i mörkret!

Eftersom jag inte har nåt roligare för mig för tillfället i mitt hästliv förutom att asa runt mig själv och hästrackan i bäckmörkret på kvällarna, så har jag iallafall blivit rätt bra på det här med reflexer. Så här kommer nu några råd! Direkt från mörkaste Småland! 😜

1. Testa hästens reflexer, och dina. Häng ut dem vid stallet tex och lys på dem med bilens halv- och helljus. Rätt uppenbart vad som möjligtvis bara ”glimmar” svagt och vad som verkligen är reflexer att tala om!

2. Nu när det är som allra mörkast räcker det inte med två halvgamla benreflexer diagonalt på hästens ben, och en gammal sunkig reflexväst på dig själv. Ni kommer inte synas bra alls i mörkret. (Det är även väldigt obehagligt som bilist att inte upptäcka att det är en häst förrän man redan är i princip förbi).

3. Om du rider eller går med hästen, tänk på att ni båda ska ha tillräckligt med reflexer. Ibland skiljs man ju åt ofrivilligt och då kommer du verkligen vara tacksam över att ni båda syns väl även var för sig!

4. Det finns hur mycket reflex-attiraljer som helst. En del är skit, annat är bra. Här kommer mina bästa och mest prisvärda tips!

Köp BRA benreflexer. De här har jag haft i flera år. Lätta att tvätta av, har spänne så man inte tappar dem i skogen. Reflekterat fortfarande väldigt starkt och bra! Köpta på Hööks. Vill aldrig mer ha såna där billiga gula ”plastiga” reflexer efter att jag skaffade dessa!

Biltemas svansreflex sitter väldigt bra och var billig. Ett mkt bra köp!

Ha reflexer på alla fyra benen. Och gärna på tränset/grimman och baktill! Det är stor skillnad på hur bra man syns, och att det syns att det är en häst! Biltemas reflexgrimma var verkligen i förvånansvärt bra kvalitet! Har använt den jättemycket.

Ok, ska ni ha såna här så köp INTE kopiorna på Hööks. De här är värda 300 spänn eller vad de nu kostade. Så bra!! Skydd och reflex i ett. Love love LOVE them.

Förutom detta så har jag ibland reflex-ländtäcke (mest under älgjakten i ärlighetens namn) samt en reflexbrösta. (Den enda som inte gått sönder har jag köpt på Biltema). Och till mig själv har jag en reflexjacka. Vill aldrig mer ha reflexväst efter det, sååå skönt att slippa!

Lycka till i mörkret! Kram Ida och Tell!

En reaktion på ”Tried and tested – lys upp i mörkret!

  1. Idooooo skriver:

    Jag måste verkligen investera i lite nya reflexer!!
    Men en sak som är bra! Jag har såna där benreflexer 👍🏼👍🏼👍🏼

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s