Brev till ridskolan

Nu har det blivit rena istiden här i Småland. Tycker inte vi brukar ha så gräsliga vintrar, ofta är de helt ok men vinter är väl iofs inte så kul nånstans i Sverige. Det här året har det inte varit så kallt och inte heller så mycket snö, lite halvmesigt sådär. Jag undrar jag om det blir nån ”riktig” vinter här i år. Det har varit skönt med bara grusvägar och mestadels plusgrader, sånt uppskattar man när man har häst. Hur som, nu har det varit fram och tillbaka med plus och minus, regn och snö ett tag vilket har resulterat i det allra värsta vintervädret som finns. Det är mörkt som i en säck för ingen snö lägger sig och vägarna är totalt täckta av ett tjockt lager blank-is. Tell får gå broddad runt om och det är knappt att man ens tar sig från stallet till hagarna utan att stå på öronen!! Helt sjukt.

Jag har kapitulerat och inser att det inte är lönt att försöka gå ut och gå med honom de här dagarna, och inte rida heller. Bambi gånger en eller två (även med broddar) spelar ju ingen roll. Livsfarligt vilket som! Så vi har gosat lite i hagen och tränat tricks inne i boxen. Friserat man och oljat hovar. Vintervila eller nåt.

Jag har mailat min ridklubb idag och frågat om ridgrupper eller kurser på ridskolan där, hoppas de har nåt som jag kan använda mitt friskvårdsbidrag från jobbet till. Det vore kul! 🙂

Svinkallt i stallet igår. Som på kalfjället i vinden!!

Jag har blivit en riktig stickmoster. Här håller jag på med en halsduk. 

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s