Skithäst!!

Ja jisses. Igår var den gode Telleman verkligen på tårna. Jag hade tänkt rida men tack gode gud att jag inte satt den där token utan gick bredvid och höll honom i snöre!! Förbaskade lama, hahaha!

Det hela började redan i hagen. Han travade omkring så flott så (helt klockrent, woho) och blåste upp sig som värsta hingsten. Det var kallt och soligt och herr häst hade väl lite ”winter yahoos”. Det hela späddes dessutom på av att Henrik höll på att svetsa utanför stallet.

Lite förvånande gick det bra att fånga honom och ta på grimman. Han kom fram så snällt. Men sen rörde han sig inte ur fläcken, den jönsen. Han stod helt fastfrusen!! Men verkade inte alls rädd, det där var verkligen bara dumheter. Agneta fick komma och hjälpa mig och när jag smackade och han fortfarande inte rörde sig framåt en millimeter så prasslade hon till rejält bakom honom med två höpåsar. JÄKLAR vilken fart han fick då den fjanten, haha! Sen var det inga problem att få in honom i stallet.

Sen galopperade han stillastående i stallgången när jag försökte brodda trots att jag försökte allt. Jag var helt genomsvettig innan vi ens kommit ut. (Det var då jag raskt beslutade mig för att INTE rida på mitt djur idag, det finns ju ingen anledning att dö).

Herregud. Jag kommer få anlita en beridare när han ska sättas igång på riktigt sen… nån frivillig??!

Promenaden gick bra även om den också gick i en rasande fart, men han var ändå rätt så lydig till min förvåning. Jag hade verkligen en racerlama i koppel! Han frös dock fast (igen) på ett ställe under promenaden och tänkte inte röra sig framåt för allt i världen, men nu hade jag minsann ekiperat mig med en lång dressyrpisk. Hoppsan, okej då sa han och gick snällt fram igen. Vad är det för gubbfasoner! Skithäst. Men man måste ändå skratta lite åt honom, den sprätten, och han är väldigt snygg när han ”tuppar sig” och är så på tårna. Man kan verkligen inte tro att han är sjutton år!

I hagen efter vår svettiga skritt-runda. Ville ha ha sitt lunch-hö? Näpp. Här skulle det fortsätta spanas och frustas! Sen coolade han ner sig till slut. Vissa dagar alltså… 

 

 

2 reaktioner på ”Skithäst!!

 1. Sara Palmman skriver:

  Tänk vad kyla gör, hästarna blir tossiga medan vi tvåbenta vill gå i ide.
  Broddar du i och ur varje dag? Jag är lat och kör Norrlandsvarianten och låter de sitta på hela tiden 😬
  Kram på dig

  • Ida Qvarnström skriver:

   Haha, exakt en sån kombination är det! Total pepp och tossighet och ide på andra sidan.. 😜 Ja när vi hade ihållande snö och is så fick han ha dem i jämt, nu har det blivit lite ”brodda av och på” eftersom det varit sån konstig vinter här i år. Vill inte att han går med brodd om han inte måste. Nu har det blivit ”broddvinter” igen så nu får de sitta i. 😊 Kram!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s