App lapp sa att du slapp

Läser att det (såklart) finns en app nu som är nån slags Air B´N´B för hästar. Jahapp. Eller rättare sagt för hästägare som vill tjäna pengar på att hyra ut sina hästar, och ryttare som vill rida.

Ja, sånt fanns ju förut också (finns) även utan app. Jag tycker det här är väldigt problematiskt. Jag har ju själv varit medryttare massor med gånger, rätt stor del av mitt liv. Det är klart att det finns massor med folk som är duktiga på häst och är bra på att rida. Och folk som i perioder av sitt liv behöver hjälp att få sin häst riden. Det har jag inga problem med. Men detta? Jag vet inte, jag får liksom dålig smak i munnen. Jag ska försöka lista varför.

  1. Jag tycker inte man ska äga en häst om man inte har råd. Om man måste ha medryttare eller hyra ut sin häst på grund av pengarna det drar in så tycker jag det är fel. Jag har inget emot att ta hjälp av medryttare, men inte på grund av pengarna. Det tycker jag är helt fel anledning. Det är inte hästen som ska behöva betala det.
  2. Jag tycker att grejen med att ”se vilken häst som finns i närheten” att kunna ”para ihop sig med” känns helt sjuk. Det är inga betal-karuseller vi pratar om. Vem vill ha nån vilt främmande människa som råkar befinna sig i närheten som vill rida, och så ”passar man ihop” med min häst, även om jag behöver medryttare? Det verkar extremt desperat och märkligt alltihop.
  3. Det är inte svårt att på annat sätt para ihop seriösa hästägare med seriösa ryttare, ett samarbete som blir bra för både hästen och människorna. Jag förstår inte vad en sån här app skulle tillföra. Snarare tvärt om. Jag vill inte ha teknik som bidrar till att se hästar som maskiner eller varor, även om jag absolut inte är teknikfientlig överhuvudtaget.
  4. Jag förstår att vi lever i en kapitalistisk värld, men jag tycker verkligen inte om att tänka på djur som varor även om jag vet precis vad en häst kostar och vad de kostar att hålla. Men det är ingen mänsklig rättighet att äga en häst. Se till att djuren har det bra,  har du inte råd med ett gott liv för hästen så har du inte råd att ha häst. Då är inte en app lösningen. (Även om det iofs verkar väldigt bra för ridsugna hästlösa personer).

Är det nån av er som läser som testat detta, vad tycker ni?

 

4 reaktioner på ”App lapp sa att du slapp

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s